пʼятниця, 26 березня 2021 13:10

Пов'язана з Семенченком ПВК працювала в інтересах Коломойського - ЗМІ

Пов'язана з Семенченком ПВК працювала в інтересах Коломойського - ЗМІ
Донкорп активно приймав участь у мітингах проти керівництва Нацбанку. Фото: facebook.com/dostali.hvatit

Приватна військова компанія, яку повʼязують з екснардепом Семеном Семенченком і "агентом НАБУ" Євгеном Шевченком, працювала в інтересах олігарха Ігоря Коломойського.

У лютому підконтрольна Семенченку організація "Донкорп Україна" брала участь у стрілянині на столичному будмайданчику, йдеться у розслідуванні журналістів "Слідство.Інфо". Будівництво ж повʼязане з другом та бізнес-партнером Коломойського Михайлом Кіперманом.

Офіційно замовниками будівництва виступали компанії "Де Резорт Девелопмент" і БО "Мрія". Власники "Мрії" використовують контактний номер компанії "Смарт студент", яка належить Кіперману. Звʼязок першої фірми з ним простежується через співвласника Артема Солоніка. Раніше він був директором компанії "Оріон Сервіс", якою володів друг Коломойського.

За даними журналістів, члени структури Семенченка 2020-го охороняли офіс Центренерго в селищі Козин під Києвом. У той час держкомпанію очолювало лояльне до Коломойського керівництво, а повʼязані з ним фірми отримували найбільшу вигоду від співпраці.

Наприкінці 2019 року Донкорп активно брав участь у мітингах проти керівництва Нацбанку і його голови Якова Смолія. Замовником акцій Смолій назвав Коломойського, а після своєї відставки заявив про систематичний тиск політичного характеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Агент НАБУ" Шевченко прокоментував причетність до створення ПВК

СБУ затримала екснардепа Семена Семенченка та "агента НАБУ" Євгена Шевченка. Їх підозрюють у створенні незаконного збройного формування. Підозрювані нібито є організаторами схеми із незаконного ввезення в Україну з Росії військових запчастин, які оборонним держпідприємствам продавали за завищеними цінами. Також Семенченко і Шевченко укладали контракти між ПВК та представниками організацій країн Близького Сходу.

Зараз ви читаєте новину «Пов'язана з Семенченком ПВК працювала в інтересах Коломойського - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути