Ексклюзиви
середа, 19 серпня 2020 14:57

Повторний арешт картин Порошенка: з'явилася реакція його адвоката

Повторний арешт картин Порошенка: з'явилася реакція його адвоката
Новіков вважає, що важливо не те, що вирішив Печерський суд, а те, що Офіс генпрокурора в координації з іншими структурами вирішив продовжити те, що вони почали. Фото: Ілля Новіков у Facebook

В Офісі президента не готові визнавати свої помилки, і про це свідчить рішення Печерського суду про повторний арешт картин із колекції Петра Порошенка, який уже було визнано незаконним в апеляційній інстанції.

На думку адвоката Порошенка Іллі Новікова, це відбувається в цілковитій стилістиці Путіна, яку наслідують Зеленський і його оточення, передає пресслужба "Європейської солідарності".

"Сама собою ситуація, коли Печерський суд повторно приймає рішення про арешт майна у скандальній справі, в якій рішення одного разу було визнане повністю незаконним апеляційним судом, – це не сенсація. З моєї точки зору, важливо в цій ситуації те, що після того грандіозного скандалу, який був у першій половині літа і який закінчився фактичною капітуляцією Офісу генерального прокурора в тому ж Печерському суді, коли вони відмовилися від своєї позиції в суді, ті самі люди, той самий прокурор ідуть повторно з цим новим клопотанням про арешт майна", – зауважив адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У музеї Гончара відкрилася виставка картин із родинної колекції Порошенків

Новіков вважає, що важливо не те, що вирішив Печерський суд, а те, що Офіс генпрокурора в координації з іншими структурами вирішив продовжити те, що вони почали.

"Очевидно, що в Офісі президента України змінилася людина, яка відповідає за координацію з правоохоронними структурами і конкретно за серію справ проти Порошенка. Раніше це був Смірнов, очевидно, що за результатами його роботи було визнано, що він не справляється. І очевидно з того, що ми спостерігаємо, на це місце був призначений Татаров. І першою ж дією було те, що людей, які займалися кілька місяців цими провадженнями і повністю себе скомпрометували, залишено робити цю роботу. І те, що їм було сказано, що треба було піти і доробити. Те, що не вийшло з картинами, тоді виправте, тому що ми не можемо визнати свою помилку. Ось це найнебезпечніша річ. Це стосується і перетворення в Білорусь, це стосується стилістики Путіна, коли керівник сам не визнає своїх помилок і фактично підлеглим забороняє визнавати свої помилки. Забороняє давати задню", – зазначив адвокат Порошенка.

За його словами, всі рішення, які ухвалюватимуть у такому ключі, будуть оскаржуватися.

"Це для нас рутинна ситуація. Я думаю, що з цим новим арештом буде те саме, що й із попереднім. Це може зайняти кілька тижнів, місяців, але результат буде той самий", – переконаний Новіков.

26 травня Петро та Марина Порошенки відкрили виставку картин з родинної колекції у Музеї Гончара. Цього ж дня спецпризначенці ДБР увірвались штурмом у приміщення Музею Івана Гончара, зламавши двері. Працівники ДБР пред'явили недійсні посвідчення, крім того, перешкоджали діяльності народних депутатів України та журналістів. Силовики, не маючи на те законних підстав, вилучили з виставки документи, які доводять законні підстави ввезення колекції на територію України та сплату всіх необхідних платежів. На самі картини було накладено арешт.

Зараз ви читаєте новину «Повторний арешт картин Порошенка: з'явилася реакція його адвоката». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути