неділя, 19 травня 2013 16:41

"Повного компромісу досягають тільки на церковному кладовищі" - лідер новоствореного "РУХу" пояснив, чому дехто був проти злиття

"Повного компромісу досягають тільки на церковному кладовищі" - лідер новоствореного "РУХу" пояснив, чому дехто був проти злиття
Фото: radiosvoboda.org

Голова новоствореного "РУХу" Василь Куйбіда зізнався, що об'єднання УНП та Народного руху України відбулось дуже непросто. Про це він сказав під час брифінгу під час спільного з'їзду обох партій.

"Ми провели величезну роботу із нашими обласними організаціями. Дуже непростий процес об'єднання. Але я радий, що сьогодні на з'їзді, відчуваючи свою відповідальність за долю України, і УНП і Народний рух України таки  прийняли рішення про об'єднання. Ми також звернулися до усіх інших національно-патріотичних сил із закликом об'єднуватися у цей історичний для України час", - сказав він.

Новообраний перший заступник голови партії Іван Заєць розповів, що УНП ліквідується для реорганізації і увіллється в Народний рух України із його статутом. На з'їзді обрали 5 заступників голови: першого заступника і по двоє з кожної партії.

На з'їзді були присутніми голова Української радикальної партії Сергій Джердж та голова Конгресу українських націоналістів Степан Брацюнь. Обоє задекларували свою готовність також об'єднатися із "РУХом". На питання журналістів, чому чимало партійців вислововлювали незадоволення, Куйбіда відповів: "Повного компромісу досягають тільки на церковному кладовищі. Там суперечностей немає. А в партії, у живому організмі, є різні люди і різні думки. Я собі не уявляю Народний рух України, у якого була б лише одна думка. Такого бути не може. У нас кожен член - є лідер. І відчуває свою відповідальність за долю країни".

Також Куйбіда прокоментував заяви деяких делегатів про те, що вони не знали, на яких умовах відбудеться об'єднання. Він запевнив, що "потрібно дуже мало цікавитися цим питанням, аби не знати про умови об'єднання". Також він припустив, що інформаційне забезпечення у структурі партії на місцях може бути недосконалим.

На з'їзді обрано 15 членів політради та 91 політпроводу "РУХу".

Зараз ви читаєте новину «"Повного компромісу досягають тільки на церковному кладовищі" - лідер новоствореного "РУХу" пояснив, чому дехто був проти злиття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути