вівторок, 02 квітня 2024 22:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Повісток у електронному кабінеті військовозобов'язаного не буде - Міноборони

Повісток у електронному кабінеті військовозобов'язаного не буде - Міноборони
Міноборони пообіцяло, що повісток в електронному кабінеті не буде. Фото: РБК

Повісток в електронних кабінетах військовозобов'язаного не буде.

Вони можуть з'явитися в тому випадку, якщо Рада прийме законопроект про мобілізацію з відповідною нормою, заявила заступник міністра оборони України Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону, пише Gazeta.ua.

Закон про е-кабінет військовозобов'язаного дозволить спростити бюрократичні питання: дозволить спростити та удосконалити взаємодію між державою та військовозобов'язаними, зазначила вона.

Завдяки електронному кабінету громадяни більше можуть фізично не відвідувати ТЦК, а мають можливість оновити свої дані з будь-якої локації. Для цього необхідно зайти в електронний кабінет, електронні сервіси або сайт Міноборони.

Запровадження е-кабінету дозволить Україні розміщувати свої системи в хмарах НАТО. Це своєю чергою посилить кіберзахист та покращить обмін даних з партнерами.

"Ми зможемо отримувати більше розвідувальних даних і Міноборони зможе визначати які міжнародні стандарти у сфері безпеки інформації застосовувати для військових систем", - розповіла Черногоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підписав закон про призов на військову службу з 25 років

Також з'явиться можливість удосконалити взаємодію реєстру "Оберіг". Це своєю чергою виключить помилкові або дубльовані повістки та необхідність додатковий раз ходити в ТЦК, коли це не потрібно, розповіла вона.

Також е-кабінет військовозобов'язаного дозволить автоматизувати послугу отримання статусу учасника бойових дій. Зокрема, військові зможуть подавати електронну заявку про отримання такого статусу і це буде абсолютно оперативно та швидко для всіх громадян.

"Ми зможемо зробити її гідною та виключити тривале очікування статусу. В нашому напрямку кожен третій це учасник УБД. І ми хочемо, щоб цифрові сервіси робили військові для військових", - розповіла Черногоренко.

Чоловіки, яким виповнилось 25 років, також можуть оновити свої дані в електронному форматі та надати всю необхідно ТЦК інформацію. А вже потім очікувати або виклику до ТЦК інших дій, пояснила чиновниця.

2 квітня президент Володимир Зеленський підписав зміни до закону щодо "удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану".

Згідно з ним запроваджується електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного та резервіста, йдеться у документі.

У ньому будуть відображатися відомості, які є у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Зараз ви читаєте новину «Повісток у електронному кабінеті військовозобов'язаного не буде - Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути