середа, 05 квітня 2023 21:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Потрібно діяти" – Зеленський виступив у Королівському замку
3

Президент України Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда виступили перед українською і польською громадами на площі Королівського замку у Варшаві
Фото: "Укрінформ"
Президент України Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда виступили перед українською і польською громадами на площі Королівського замку у Варшаві
Президент України Володимир Зеленський і президент Польщі Анджей Дуда виступили перед українською і польською громадами на площі Королівського замку у Варшаві

Президент України Володимир Зеленський виступив перед українською і польською громадами на площі Королівського замку у Варшаві.

Свою промову глава держави розпочав словами "Слава Україні!" і зверненням польською мовою. Про це повідомив "Укрінформ".

"Треба лише не зупинятися у солідарності. Коли битва вимагає артилерії, її варто надавати. Коли перемога потребує танків, їхній гуркіт має зазвучати на передовій", – сказав Зеленський.

Президент сказав про лідерство Польщі у танковій коаліції. Зеленський вірить, що вона також виявиться і в авіаційній.

"Коли незалежність потребує повітря, не треба звертати увагу на те, як відреагує Росія на літаки у нас. Не варто гадати, яке число виглядатиме безпечніше поруч з літерою F. 16 чи якесь інше. Потрібно діяти. Так само, як ваше лідерство проявилося в танковій коаліції, вірю, що так само проявиться і в авіаційній", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські танки вже на полі бою – Зеленський

Зеленський сказав, що для нього честь бути у Королівському замку в Варшаві.

"Зараз у серці польської столиці українські серця звертаються до кожного із польських сердець. Це честь для мене – бути тут. Я промовляю до вас словами вдячності і сили. Вдячності, бо немає більше таких моментів, коли ми б були порізно, коли б ми були не об'єднані. Українські і польські серця – за одну свободу, за обопільну незалежність наших держав, за нашу рідну Європу, наш спільний дім. І ми переможемо", – сказав президент України.

Також з промовою виступив президент Польщі Анджей Дуда.

Минулого місяця у замку в Варшаві виступав президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден. Світ не відвів очі від російської агресії в Україні, сказав тоді американський президент.

Володимир Зеленський прибув до Польщі у середу, 5 квітня. Президент України приїхав у Варшаву із дружиною.

Польща передала Україні вісім літаків МіГ-29 і готує до передачі ще шість винищувачів, сказав Дуда.

Україна погодила з Польщею новий оборонний пакет. Варшава передасть бронетранспортери, міномети, системи ППО.

Зараз ви читаєте новину «"Потрібно діяти" – Зеленський виступив у Королівському замку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути