четвер, 21 листопада 2019 10:32

"Потрібні реальні результати справ Майдану" - Зеленський із дружиною вшанував пам'ять Героїв Небесної сотні

Президент Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою, прем'єр-міністром Олексією Гончаруком і першим заступником голови Верховної Ради Русланом Стефанчуком ушанував пам'ять загиблих учасників Революції гідності.

 

Глава держави поклав лампадку до каплички на вул. Небесної сотні в Києві.

Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

"День гідності та свободи – особливий для кожного з нас. Він пов'язаний із початком двох революцій, коли голоси мільйонів громадян злилися в єдиний голос нації, щоб твердо сказати: українці хочуть і будуть жити у вільній, демократичній і квітучій державі. Гідність і свобода – невід'ємні складові нашої ДНК. Саме тому українці не на словах знають, як захищати свою гідність і виборювати свободу на барикадах. У цій боротьбі, на жаль, ми заплатили найвищу можливу ціну – це людське життя", – сказав Зеленський.

На алеї Героїв Небесної сотні обов'язково буде споруджений Музей Революції гідності, заявив президент.

"Проте для вшанування пам'яті кожного загиблого музею недостатньо. Звичайно, нам потрібні реальні результати розслідування справ Майдану.

Родини загиблих і все суспільство мають обов'язково отримати відповіді, а винні – обов'язково отримати покарання", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півроку роботи президента Зеленського. Оцінки і прогнози

6 років тому почалася Революція гідності.

Колишній президент Віктор Янукович 21 листопада 2013 року заявив про призупинення переговорів про асоціацію з Європейським Союзом. У Києві на майдан Незалежності вийшли невдоволені таким рішенням студенти.

Зараз ви читаєте новину «"Потрібні реальні результати справ Майдану" - Зеленський із дружиною вшанував пам'ять Героїв Небесної сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути