вівторок, 10 жовтня 2017 14:34

Потрібна оборона від російських літаків - Турчинов про допомогу США

Потрібна оборона від російських літаків - Турчинов про допомогу США
Україні потрібна якісна протиповітряна оборона від російських літаків - секретар РНБО Олександр Турчинов. Фото: УНІАН

Україні потрібна якісна протиповітряна оборона від російських літаків. Про це сказав журналістам секретар РНБО Олександр Турчинов.

На запитання журналіста: "На яку летальну зброю очікує Україна?" Турчинов відповів: "Луч" (київське підприємство, розробник комплексів авіаційного та протитанкового озброєння України. - Gazeta.ua) виробляє супер-протитанковий комплекс. Вони не мають аналогів. Останні розробки унікальні - аналоги, я не переконаний, чи мають наші стратегічні партнери. Немає у світі танка, який не можуть знищити наші комплекси", - сказав він.

"Нас цікавлять технології, які підіймуть українську зброю на новий якісний рівень і вона не матиме конкурентів", - продовжив Турчинов.

"Є питання, яке необхідно швидко вирішувати. Ми сподіваємося на співпрацю з нашими партнерами. У першу чергу, це стосується протиповітряної оборони. Нам потрібні надійні системи, які захистять Україну від будь-якої агресії з повітря - крилатих ракет, російських літаків", - пояснив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Російські літаки вже падають у Білорусі, підуть у наступ - понесуть шалені втрати" - Ярош

США можуть почати давати Україні летальну зброю, щоб Росія не робила подальших кроків з дестабілізації. Радник президента США з державної безпеки Герберт Макмастер зауважує, що в інтересах США підвищити обороноздатність України, щоб попередити напад на її територію.

Зараз ви читаєте новину «Потрібна оборона від російських літаків - Турчинов про допомогу США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути