пʼятниця, 19 січня 2018 11:53

Потрібен референдум про НАТО - Ющенко

Потрібен референдум про НАТО - Ющенко
"Один раз дати заповіт владі, куди їй рухатися", - Віктор Ющенко про референдум щодо НАТО. Фото: УНІАН

Україні потрібен референдум про вступ до НАТО.

Про це у Facebook написав третій президент Віктор Ющенко.

"На рівні широкої ініціативи потрібно провести національний референдум щодо вступу України в НАТО і один раз дати заповіт владі, куди їй рухатися", - зауважив він.

"Він (референдум. - Gazeta.ua) закріплює візію для політичної влади, яка прийде через 5-10 років, незалежно від того, коли ми будемо в ЄС. Якщо 2/3 українців сьогодні скажуть: ми навчені війною, ми навчені стражданнями, смертями наших героїв, тому ми вибираємо інтеграцію в НАТО, як основу нашої безпекової політики. Це означає, що ви будь-якому президенту, який прийде через 10-20 років, дасте доктрину, що зовнішня безпекова політика може рухатися виключно в бік інтеграції в НАТО", - пояснив Ющенко.

"У 1994 році ми добровільно передали 1300 ядерних ракет з 10-ма боєголовками кожна, а це арсенал більший, ніж французький, британський і китайський разом узяті. Ми сподівалися, що робимо велику світову місію, ставимо крапку в холодній війні, ми вважали, що отримали фундаментальних партнерів, які володіють ядерною парасолькою. Ці відносини на сьогоднішній день є суперактуальними", - нагадав третій президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вектор на НАТО: пощупали, можна говорити про вступ

Росія анексувала український півострів у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «Потрібен референдум про НАТО - Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути