понеділок, 10 січня 2022 05:10

Поступок щодо України не буде - Блінкен

Поступок щодо України не буде - Блінкен
Блінкен розповів про поступки стосоно України. Фото: Reuters

Сполучені Штати виключають можливість поступок у питанні територіальної цілісності України на переговорах із Росією.

Переговори ведуться не для того, аби піти на поступки перед загрозою вторгнення Росії в Україну через вісім років після того, як вона окупувала Крим, державний секретар Ентоні Блінкен сказав в ефірі відразу кількох недільних телепрограм, повідомляє The New York Times.

"Ідеться про те, щоб подивитися, чи є в рамках діалогу та дипломатії речі, які обидві сторони, усі сторони можуть зробити для зниження напруженості. Ми робили це в минулому", - зокрема сказав Блінкен.

Він прокоментував можливість відновлення Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. Раніше США звинувачували РФ в його порушенні, й у 2019 році вийшли з договору.

"Можливо, є підстави для його поновлення", - сказав держсекретар.

Блінкен також висловився стосовно ймовірного перегляду угоди про розміщення звичайних озброєнь у Європі щодо проведення військових навчань, які можуть розглядатися як відправна точка для вторгнення. "Це, безперечно, речі, які можна переглянути, якщо Росія серйозно налаштована на це", - резюмував очільник американської дипломатії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін хоче відтворити СРСР" — держсекретар США

Державний секретар США Ентоні Блінкен назвав два шляхи вирішення ситуації навколо України. Це діалог для вирішення розбіжностей або конфронтація з серйозними наслідками для РФ.

Зараз ви читаєте новину «Поступок щодо України не буде - Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути