неділя, 16 травня 2010 18:58

Поступливість Януковича викликала подив у Європі

Поступливість Януковича викликала подив у Європі

Швидка згода України на перебування бази Чорноморського флоту у Криму та можливі подальші економічні угоди викликали подив міжнародних експертів.

Про це сказав у коментарі Gazeta.ua польський аналітик Марцін Войцеховський.

"Під час останнього візиту Дмитра Медведєва в Україну не підписали жодних економічних угод. А пропозиція "Газпрому" щодо "Нафтогазу" навіть за нинішньої влади у Києві пролунала занадто вже сміливо. Більшість аналітиків спочатку вважали, що Віктор Янукович проводитиме таку собі врівноважену політику між Євросоюзом і Росією. Та його дії нас трохи спантеличили. Виглядає на те, що київська влада злякалася своїх же кроків і трохи гальмує подальші дії. Зараз не відомо, яке рішення щодо приєднання "Нафтогазу" до Єврогазу приймуть керівники України, бо годі витлумачити, яким вони бачать майбутнє своєї країни.

Євросоюз заговорив про єдиний енергетичний простір зараз, а не пропонував цього колишньому президентові, бо Віктор Ющенко не використав увесь механізм співпраці з Євросоюзом, який мав. За нього не підписали угоду про співпрацю та асоційоване членство. Бо на словах Україна декларувала прагнення приєднатися до ЄС, а насправді не робила реформ і не виконувала умов. А зараз така ситуація, що реформ і далі немає, але є тісна співпраця з Росією. Євросоюз намагається якось цьому перешкодити. Зрештою, врівноважити цей перегин у бік Росії мають шанс і самі українські політики, якби запропонували, скажімо, якусь нову модель співпраці із Євросоюзом, насамперед із польською владою. Варшава не мінятиме інтересів стратегічного партнерства із Києвом й охоче розвиватиме таку співпрацю. Але важливо, щоб Україна проводила зрозумілу і сталу політику. Дії української влади в останні місяці, та й за попередні роки, були дуже незрозумілими та часто суперечливими.

Зараз ви читаєте новину «Поступливість Януковича викликала подив у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути