четвер, 26 травня 2016 20:24

"Поставте на ключові посади десять таких людей, як Савченко — і ми державу свою через місяць не впізнаємо" - Олексій Горбунов

 

Відомий український актор Олексій Горбунов переконаний, що з поверненням Надії Савченко в українській політиці нарешті настануть ті зміни, які мали відбутися відразу після революції.

- Нам в уряді потрібні хоча б десять таких людей, як Савченко. Я кілька місяців тому казав: кращого генерального прокурора, ніж Савченко, не знайдеш. Поки вони не знали, що з Шокіним робити. Шокін — це минуле. Нам треба не з такими людьми йти вперед, а з такими, як пацани з Небесної Сотні, з тими, які зараз воюють в Авдіївці, під обстрілами сидять. От за ким майбутнє. Савченко — це майбутнє. Це обличчя нашої країни. Це - серце України, її дух, її біль, її кров, її капіляри.

Люди помітили, що Надія була підкреслено прохолодна з Юлією Тимошенко, що ледве стримувала гнів, приймаючи звання Героя від президента.

- Нормальну людину розпирає, як будь-якого громадянина моєї країни. Я, артист, чомусь два роки кричу про політиків. Я повинен про театр говорити і про кіно. А я два роки — про прокурорів, про ментів, про суддів, про всіх тих підарасів говорю. Тому що, як будь-яку людину, мене роз'їдає те, що роблять з моєю країною. Найкращі гинуть, а всі ці зажерливі пики продовжують жити. Тому Савченко їх вчора у ступор увігнала. Вони ж навіть доторкнутися до неї боялися. Тому що це така енергія, така сила. Мало того, заслужена. Хай хоч один із них хоча б двоє діб посидить у в'язниці. Хоч одного на перевірку на дві доби в СІЗО закрийте. Ми за цей час про кожного з них дізнаємося більше правди, ніж те, що вони нам віщають двадцять років.

Десять чоловік, як Савченко, на всіх посадах: в культурі, в спорті, прокуратурі, скрізь - ми через місяць державу свою не впізнаємо. Що хорошого роблять зараз ці Насиров, Луценко? Що вони змінили? Я прізвища їхні повивчав, уявляєш? Не героїв прізвища, а всіх цих демонів, бо вони ж постійно миготять. Якщо їх замінять люди рівня Савченко, тоді ми нарешті побачимо зміни в державі і будемо брати в них участь. У нас, на жаль, серед тих, хто готовий померти за цю країну, жодного політика я не знаю. Жодного. Прийшла одна. Хай приклад беруть!

Автор: Тарас Подолян
 

В аеропорту Савченко сказала: "Не дайте мені спаскудитись". Політики намагатимуться спекулювати на її імені, підкупити, залякати. Вона опинилась сам-на-сам з усім цим.

- Силу духу перемогти неможливо. Якщо у страшній в'язниці її не могли зламати два роки, то я дуже сподіваюся, що Надії вистачить сил відстояти її у боротьбі з нашими запроданцями. З ними говорити не треба. У них на пиці все написано: хто вони і чого від них чекати. Подивися на обличчя Савченко і на обличчя будь-кого з тих козлів. Ось вони - дві протилежності. Все зрозуміло.

Надія тільки на Надю. На сестру її, на маму. Ось це обличчя тієї України, в якій хочуть жити нормальні люди, яких я бачив на Майдані: молодих, старих, україномовних, російськомовних, польськомовних, грузиномовних. Там були люди одного духу, однієї групи крові. Ось таких людей нам і треба. Надя - герой. Нам би побільше таких. Вона вчора в мене і в мільйони людей в Україні вдихнула ту надію, яку ми вже почали було втрачати.

Зараз ви читаєте новину «"Поставте на ключові посади десять таких людей, як Савченко — і ми державу свою через місяць не впізнаємо" - Олексій Горбунов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути