середа, 19 серпня 2020 06:30

Посольство США відреагувало на залякування журналістів в Україні

Посольство США відреагувало на залякування журналістів в Україні
Підпал авто "Схем": посольство США занепокоєне. Фото: 24 канал

Посольство Сполучених Штатів висловило стурбованість залякуванням журналістів-розслідувачів проекту "Схеми" і закликало українську владу до негайних дій.

"Ми стурбовані нещодавніми інцидентами, спрямованими проти співробітників "Радіо Свобода", включаючи спалення автомобіля та підозру на прослуховування оселі. Ми високо цінуємо, що влада вживає початкові заходи для вивчення цих інцидентів, і закликаємо до швидкого і всебічного розслідування", - мовиться у заяві на офіційній сторінці дипломатичного відомства у Фейсбук.

"Вільні медіа є надважливим елементом життєздатної демократії, а журналісти повинні мати змогу виконувати свою роботу без утисків і залякувань", підкреслюється в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських журналістів нагородять на Free Media Awards 2020

У ніч на 17 серпня у Броварах під Києвом невідомі спалили автівку співробітника програми журналістських розслідувань "Схеми". Раніше журналіст-розслідувач "Схем" Михайло Ткач повідомляв про те, що за ним стежать, а його оселю прослуховують, і скаржився на бездіяльність поліції.

Зараз ви читаєте новину «Посольство США відреагувало на залякування журналістів в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути