середа, 21 липня 2010 10:56

Посол України в Росії: Москва - це "екшн", "драйв" і "двіжняк"

Посол України в Росії: Москва - це "екшн", "драйв" і "двіжняк"

Більш важливого партнера для України, ніж Росія на сьогодні немає.

Про це заявив новий посол України в Росії Володимир Єльченко, який у вівторок прибув до Москви, передає УНІАН.

"Я чудово розумію, що на сьогодні для України більш важливого і тісної партнера, ніж Російська Федерація бути не може", - зазначив він.

"Так, у нас є свої пріоритети, які можуть відрізнятися від бачення РФ. Але я думаю, що обидві наші країни прекрасно розуміють, що ми обидві (країни) - головні партнери один одного. І це дуже приємно усвідомлювати", - сказав Єльченко, відзначивши, що в таких умовах послу легше працювати.

Він додав, що його не лякає обсяг роботи в Москві, оскільки він має досвід роботи на багатьох посадах.

"Я дуже радий цьому призначенню. Якоюсь мірою воно було несподіваним, якоюсь - очікуваним. Мені було дуже приємно, що нова влада в Україні довірила цю посаду. Я чудово розумію і віддаю собі звіт у тому, що це найважливіший посольський пост в Україні, як і в багатьох інших країнах. Росія - є Росія ", - сказав дипломат.

Відповідаючи на запитання, чи не шкодує він про переїзд із Відня, Єльченко зазначив, що Москву з Віднем порівнювати складно, а то і взагалі неможливо.

"Я у Москві не жив так довго як у Відні, але бував тут десятки разів, останній раз - у 2004 році, коли був куратором українсько-російських відносин. Проблеми з тих пір залишилися ті ж - час їх не вилікував", - сказав він.

"Відень, на мою приватну думку, - це більше місто для пенсіонерів, Москва - це "екшн", "драйв" і "двіжняк". Ці молодіжні слова більше характеризують Москву як місто. Мені подобається таке місто", - зізнався посол.

Зараз ви читаєте новину «Посол України в Росії: Москва - це "екшн", "драйв" і "двіжняк"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути