четвер, 11 квітня 2013 19:53

Посол Франції: якщо Угоду про асоціацію не підпишуть, то це буде величезною втратою для ЄС

Посол Франції: якщо Угоду про асоціацію не підпишуть, то це буде величезною втратою для ЄС
Ален Ремі Фото: ukrinform.ua

Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні Ален Ремі засвідчив відданість Парижа щодо підписання Угоди про асоціацію. Це він зробив сьогодні на прес-конференції у Києві.

"Я хочу засвідчити відданість Франції підписанню Угоди про асоціацію з Україною. Ми вважаємо, що те, що відбудеться або не відбудеться у листопаді цього року, має надзвичайну важливість для України, ЄС та окремих країн -членів ЄС. Саме тому и посли країн ЄС тут в Україні намагаємося робити усе можливе, щоб сприяти процесу для того, щоб допомагати громадянам України, владі, депутатам парламенту рухатись вперед на цьому дуже складному шляху. Часові рамки є абсолютно зрозумілими, пропозиції зараз, так би мовити, на столі. Все що могли сказати, уже було сказано. Наша роль полягає у тому, щоб вас підтримати", - сказав він.

За його словами, якщо Угода про асоціацію не буде підписана, то це буде великою втратою для Європи.

"Якщо Угода про асоціацію не буде підписана у листопаді цього року, то ніхто не може сказати коли і чи вона буде підписана. Тому що політичний календар, принаймні до 2016 року, не сприятиме підписанню цієї Угоді. І, на нашу думку, це буде величезна втрата, втрата часу для усіх країн починаючи з України. У той же час буде втрата для розвитку ЄС. Ми дуже розраховуємо у цьому процесі на роль українського парламенту. Ми дуже розраховуємо, що депутати парламенту відіграють свою роль у роз'ясненню українському населенню змісту і суті Угоди про асоціацію. У то й же час ми з занепокоєнням спостерігали за тими подіями, що відбуваються у ВР упродовж останніх 2 місяців і також після того, як відбулися парламентські вибори у жовтні минулого року", - за назначив Ремі.

Він покладає на українських депутатів роботу по роз'ясненню населенню що таке Угода про асоціацію.

"Це домашня робота для депутатів ВР пояснювати, що таке Угода про асоціацію, просувати угоду. Ми сподіваємося на те, що депутати парламенту дуже скоро будуть у такій позиції, коли вони зможуть ефективно це робити. Особливо після того, як 22 лютого була прийнята заява про підтримку європейської інтеграції. І ми бачили, що це була значна більшість депутатів парламенту, які підтримали цю угоду. Тож ми дуже сподіваємося, що ця більшість активно буде поширювати інформацію про Угоду про асоціацію і буде активно підтримувати підписати цю угоду", - додав посол.

Зараз ви читаєте новину «Посол Франції: якщо Угоду про асоціацію не підпишуть, то це буде величезною втратою для ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути