понеділок, 12 листопада 2018 14:39

Після "виборів" бойовиків Порошенко ініціює зміни до Конституції

Після "виборів" бойовиків Порошенко ініціює зміни до Конституції
Особливий статус Донбасу поки не скасовуватимуть. Фото: president.gov.ua

Через зрежисовані Росією псевдовибори на окупованих територіях Донбасу президент Петро Порошенко пропонує внести зміни до Конституції в частині децентралізації.

Про це глава держави сказав на Раді регіонального розвитку.

"У зв'язку з тим, що пройшли незаконні вибори вчора на окупованих територіях, що Росія взяла на себе повну відповідальність за брутальне порушення Мінських домовленостей, ті зміни до Конституції [про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі] ми залишаємо в парламенті.

Але, може, ми швидко підготуємо зараз зміни до Конституції, які дозволять нам рішуче продовжити наступ на захист децентралізації, забезпечивши їм конституційний фундамент. Не встигаємо це зробити з 1 січня 2019-го, оскільки це потребує 2 сесій, - зробимо з 1 січня 2020 або 2021 років. Але наш рух вперед має бути таким, коли ніхто нас не зупинить. Бо децентралізація - це не лише перерозподіл грошей на місцях на задоволення невідкладних потреб громади. А це ще й прийняття політичних і владних рішень, чіткий розподіл відповідальності президента, уряду, центральної влади і місцевої. Суспільство повинне точно знати, за що з кого питати", - зазначив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін проголосував за тебе: ССО потролили "вибори" на окупованих територіях

4 жовтня у Верховній Раді влаштували кампанію проти голосування за президентський законопроект про особливий статус Донбасу. На робочих місцях нардепів розклали листівки, в яких закликали не голосувати за невідкладну ініціативу.

Однак Верховна Рада ухвалила законопроект - особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей буде діяти до 31 грудня 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «Після "виборів" бойовиків Порошенко ініціює зміни до Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути