Ексклюзиви
пʼятниця, 11 листопада 2022 14:33

Поряд з місцем, де розстрілювали Небесну Cотню: колишньому "регіоналу" продали офіс за трикратною знижкою

Компанії колишнього "регіонала", міністра екології та природних ресурсів в уряді Азарова Миколи Злочевського продали офісне приміщення збанкрутілого банку "Аркада".

Будівля розташована у самому центрі Києва. Приміщення продали з трикратною знижкою. Про це повідомили ZN.UA і Центр протидії корупції.

Автор: Фотоколаж: Facebook.com/antac.ua
  Нові власниці ласої комерційної нерухомості – доньки Злочевського, який зараз переховується від Національного антикорупційного бюро в Об'єднаних Арабських Еміратах, пише Центр протидії корупції.
Нові власниці ласої комерційної нерухомості – доньки Злочевського, який зараз переховується від Національного антикорупційного бюро в Об'єднаних Арабських Еміратах, пише Центр протидії корупції.

Аукціон провів Фонд гарантування вкладів. Отримана ціна 351 млн грн є втричі нижчою від очікуваної вартості 971 млн грн.

Аукціон пройшов вранці 10 жовтня, коли Київ потрапив під масовану російську ракетну атаку зі значними руйнуваннями в центрі міста.

Його виграла компанія "Системойлінженерінг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніченко "влип" у корупційний скандал: САП відкрила провадження

"Навіть зараз, у війну, квадратний метр у недобудованому "Аркадою" панельному ЖК на узбіччі Харківського масиву й досі, за відсутності попиту і власне забудовника, коштує майже 2 тис. дол. А комерційна нерухомість у центрі зараз, хоча ринку й немає, не обходиться дешевше 3,5 тис. дол. за метр", – пише видання.

"Сістемойлінженерінг" належить кіпрській фірмі "Ділоретіо Холдінгз", яка, у свою чергу, належить іншим кіпрським конторам – "Сермінара Лімітед" і "Гласімо Лімітед" доньок Злочевського.

Кінцевою бенефіціаркою першої компанії є Каріна Злочевська, а другої – Анна Злочевська. На доньок Злочевський раніше переписав і 13 добувних компаній з "Burisma Group".

Зараз він в ОАЕ переховується від розшуку по кримінальним справам НАБУ.

Офісний центр – площею у 14 тис. кв м і земельною ділянкою 50 соток у центрі Києва, поруч зі станцію метро "Хрещатик" і неподалік від Кабінету міністрів та Офісу президента.

Банк "Аркада" було визнано неплатоспроможнім улітку 2020 року, а його майно опинилося у Фонді гарантування вкладів.

"Офіс поряд з місцем, де розстрілювали Небесну Сотню. Поки столиця здригалась від ворожих ракет, Злочевські з величезною, триразовою знижкою, прикупили собі дорогої нерухомості. Чомусь для Злочевських зробили подарунок. Спочатку обдурили вкладників та інвесторів Аркади, тепер обманули фактично всіх українців. За смішну ціну віддавши актив рідним Злочевського. Люди якого намагалися дати найбільший в історії України хабар", – пише Центр протидії корупції.

Микола Злочевський виїхав з України наприкінці 2014 року. 2015-го Генеральна прокуратура оголосила його в розшук.

Ексміністра підозрювали в незаконному збагаченні. Прокуратура заявляла, що одна з фірм Злочевського ­ухилялася від сплати податків на 1 млрд грн.

Торік у квітні Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду кримінальне провадження про $5 млн хабаря керівникам САП і НАБУ від колишнього міністра.

Зараз ви читаєте новину «Поряд з місцем, де розстрілювали Небесну Cотню: колишньому "регіоналу" продали офіс за трикратною знижкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути