понеділок, 27 лютого 2012 18:06

Спецтема: Луценко за ґратами

Порушення Луценка не таке серйозне, щоб карати ув'язненням - колишній однопартієць

Порушення Луценка не таке серйозне, щоб карати ув'язненням - колишній однопартієць

Вирок Юрія Луценка - якась нісенітниця. Стаття, за якою його обвинувачували, не передбачає такого тривалого терміну ув'язнення.

Про це Gazeta.ua заявив колишній однопартієць Луценка, екс-депутат СПУ, а нині директор Всеукраїнської громадської організації "Інститут демократії та соціальних процесів" Віталій Шибко.

"Я спілкувався з Юрієм, і зараз заходив на судове засідання. Як на мене, вирок виглядає якось дивно. Суд не все врахував, особливо коли розглядав питання, пов'язані з допитом свідків. Наскільки я обізнаний, тільки один свідок в чомусь зізнався, але в чому - дуже складно сформулювати. Можливо, якісь порушення були . Дай боже, щоб ні в кого взагалі ніколи в житті не було б ніяких порушень. Утім, це порушення не таке вже й серйозне, щоб каратися 4 роками тюрми", - наголосив Шибко.

Він нагадав, що у нашому законодавстві зазначено, що людина, яка є судимою навіть умовно вже не зможе брати участь у виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко в листі до Луценка: "Вони проголошують вироки нам - отримують вирок собі"

"Тому я жодної політичної логіки у такому терміні не бачу. Якби вирок був виправдувальним, тоді можна було б щось казати про усування Луценка від виборів шляхом затягування процесу. А обвинувальний вирок теоретично має поставити хрест на політичній кар'єрі людини не залежно від термінів", - наголосив екс-нардеп.

На його думку, ув'язнення Луценка ніяк не вплине на суспільство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція перетворить арешт Луценка у виборчу технологію - експерт

"Якщо розглядати на далеку перспективу, то крихітка за крихіткою може щось скластися і когось збурити. Але зараз навряд чи будуть заворушення. Суспільство намагається не мати жодного стосунку до політики взагалі. І це стосується не тільки Луценка. В опозиції немає таких лідерів, за якими б пішли. Нинішні лідери не мають великого впливу, не відіграють великої ролі. Люди розчаровані і не будуть виборювати нічиїх інтересів", - зазначив Шибко і наголосив, що це суто особиста трагедія людини, яка потрапила у таку неприємну ситуацію.

Зараз ви читаєте новину «Порушення Луценка не таке серйозне, щоб карати ув'язненням - колишній однопартієць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути