Ексклюзиви
вівторок, 25 квітня 2017 10:54

Портовики вимагають відставки глави АМПУ Вецкаганса

Пікет з вимогою відправити у відставку главу Адміністрації морських портів України Райвіса Вецкаганса пройшов біля Міністерства інфраструктури. Більш як 30 працівників Бердянського і Маріупольського морських портів закликали терміново звільнити чиновника за бездіяльність, яка загрожує зупинкою портів Азовського моря.

За словами пікетників, Райвис Вецкаганс ігнорує проблеми Маріупольського та Бердянського портів з замулюванням операційної акваторії та підхідних каналів.

"У нас до цих пір не почалося експлуатаційне днопоглиблення, щоб розчистити підхідні канали від мулу і піску, який піднявся з грунту разом з льодами і зараз засипає всю акваторію порту. Ми зверталися в АМПУ, говорили, що у нас реальна глибина вже на метр- півтора менше паспортної, але нас не чують. Через бездіяльність пана Вецкаганса, кораблі бояться до нас заходити, щоб не сісти на мілину. Непрофесіоналізм керівника АМПУ, який не розуміє елементарних речей, що азовські порти замулюються швидше, просто залишить нас без вантажів. Ми вже втратили руду і металобрухт, а тепер втратимо останню зернину. Це зруйнує весь порт. Сьогодні сподіваємося докричатися до міністра, щоб пояснити йому ситуацію, якщо він сам її не розуміє", - повідомив представник Бердянської морпорту Микола.

За словами мітингувальників, Маріупольський і Бердянський порти неодноразово зверталися до Райвіса Вецкаганса і пропонували варіанти вирішення проблеми, але глава АМПУ просто ігнорує звернення портовиків.

Мітингувальники вийшли з плакатами, які закликають звільнити Райвіса Вецкаганса і врятувати порти Азовського моря: "Райвис - чемодан, вокзал, Рига!", "Вецкаганс - вбивця портів Бердянська і Маріуполя", "Вімагаємо відставки Райвіса Вецкаганса!", "Raivis go home to Riga! ", та ін.

  Пікетувальники стверджують, що глава АМПУ Райвис Вецкаганс ігнорує проблеми Маріупольського та Бердянського портів з замулюванням операційної акваторії та підхідних каналів.
Пікетувальники стверджують, що глава АМПУ Райвис Вецкаганс ігнорує проблеми Маріупольського та Бердянського портів з замулюванням операційної акваторії та підхідних каналів.

Портовики також розсипали перед входом в Мінінфраструктури кілька відер піску, який символізує обміління підхідних каналів і операційних акваторій портів Азовського регіону.

Раніше ЗМІ повідомляли, що глава АМПУ Райвис Вецкаганс заблокував проведення днопоглиблювальних робіт в портах Маріуполя і Бердянська. Глава АМПУ призупинив розчищення дна, яке проходило в минулому році, і не розплатився з компанією, що проводила днопоглиблювальні роботи.

Зараз ви читаєте новину «Портовики вимагають відставки глави АМПУ Вецкаганса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути