вівторок, 04 жовтня 2011 08:45

Портнов розповів, як Янукович пом'якшує покарання за економічні злочини

Портнов розповів, як Янукович пом'якшує покарання за економічні злочини

Головною метою президентського законопроекту про декриміналізацію економічних злочинів є створення для тих, хто скоїв економічний злочин, або підозрюється у скоєнні економічного злочину такої системи державного реагування, щоб за будь-яких умов підприємець не потрапив за ґрати, заявив ефірі 5 каналу радник президента, керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації президента України Андрій Портнов.

"Головною метою законопроекту є встановлення для тих, хто скоїв економічний злочин, або підозрюється у скоєнні економічного злочину такої системи державного реагування, щоб за будь-яких умов підприємець не потрапив за ґрати", - сказав Портнов.

За його словами, усю процедуру можна розділити на три етапи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович пропонує не судити за економічні злочини

"Перший - це затримання особи, я маю на увазі до 72 годин без санкції суду. З економічних злочинів глава держави запропонував, щоб у жодному випадку не було затримання. Другий етап - це запобіжний захід. Ми пропонуємо, щоб не було у суду альтернативи для встановлення запобіжного заходу, а виключно йшлося про заставу. Якщо людина не сплатила заставу, або оплативши її порушила свої процесуальні обов'язки - не з'являлась до слідчого, або були інші порушення, тільки в цьому випадку і тільки за рішенням суду ця застава може вилучатися в дохід держави, і тільки після цього суд може встановити новий запобіжний захід", - уточнив Портнов.

Третій етап, за його словами, - це рішення суду.

"Якщо рішення суду виправдувальне, то зрозуміло, що відбувається, а якщо обвинувальний, то за обвинувальним вироком пропонується встановлювати виключно фінансові санкції, і тільки в тому випадку, коли у строк, який встановлено законом, людина не платить в бюджет цю штрафну санкцію, яку суд встановлює. Тільки у цьому випадку суд може замінити покарання на позбавлення волі", - заявив Портнов.

Зараз ви читаєте новину «Портнов розповів, як Янукович пом'якшує покарання за економічні злочини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути