Ексклюзиви
неділя, 15 вересня 2013 23:59

Спецтема: Росія проти України: нова "холодна війна"

Портников звинуватив Кремль у "політичній незграбності" та "звірячій алергії"

Портников звинуватив Кремль у "політичній незграбності" та "звірячій алергії"
Віталій Портников. Фото: argumentua.com

Європейська інтеграція України та інших колишніх республік СРСР викликає "звірячу алергію" в російських чиновників. Але така їхня реакція насамперед шкодить економіці Росії.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив журналіст Віталій Портников.

"Вони роблять усе можливе, щоб цієї інтеграції не відбулось, навіть ставлячи під сумнів інтереси власних підприємств", - зазначив експерт.

Водночас, на переконання Портникова, немає жодних підстав сумніватись, що економічне співробітництво України та Росії після підписання Угоди про асоціацію з ЄС якось зміниться.

"Адже Україна не підписувала жодний договір про, наприклад, єдиний митний тариф, який би треба було скасовувати. Європейська угода не пропонує змінити стосунки з Російською Федерацією", - зауважив він.

Якщо ж подальша співпраця із Росією ускладниться, то, на думку журналіста, від цього постраждають не лише українські підприємства, а й російський бізнес.

"Бо багато російських підприємств залежать від українських постачальників. Однак про це в Росії ніхто не думає. Тут превалює політика", - пояснив Портников.

Він додав, що Європейський парламент своєю жорсткою резолюцією дав Росії попереджувальний знак.

"Його мають почути президент РФ Володимир Путін, прем'єр-міністр Дмитро Медведєв і всі інші чиновники, які дозволили собі політичну незграбність виступати з ультиматумом на адресу нашої країни", - наголосив Портников.

Зараз ви читаєте новину «Портников звинуватив Кремль у "політичній незграбності" та "звірячій алергії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути