четвер, 11 квітня 2019 13:51

Порошенко заявив про "небезпеку втратити державу"

Порошенко заявив про "небезпеку втратити державу"
За Зеленським "ховається група людей з цинічними інтересами", каже президент.

Президент Петро Порошенко назвав Володимира Зеленського "віртуальним кандидатом" і згадав про вплив на вибори Росії. Про це він заявив на безпековому форумі у четвер.

"Попри всі наші зусилля, нам не вдалося уникнути російського впливу на українські вибори. Механізм і реальні наслідки цього впливу ще належить дуже ретельно вивчити.

Маємо унікальну виборчу ситуацію.

Віртуальний кандидат звертається до всіх із постановочними, завченими словами і репліками. Виключно з екранів телевізорів чи смартфонів. Це нагадує фільм "Еквілібріум". Перегляньте за нагоди", — сказав Порошенко.

"Жодного "лідера" насправді не існує. Існує лише його телевізійний образ, за яким ховається група людей із цинічними інтересами. Легко бути президентом телесеріалу – у віртуальному світі. Однак дуже складно бути лідером однієї з найбільших європейських країн у світі реальному", — продовжив він.

"У жодному разі не знімаю відповідальності з чинної влади та з себе особисто за прорахунки, які були допущені.

Проте переконаний, що помилки, якими серйозними вони б не були, не повинні переважувати на наших терезах головну загрозу, яка стоїть перед нами – небезпеку втратити державу", — заявив Порошенко.

За словами президента, "Путін і його апетити нікуди не подінуться".

"Це ж не комп'ютерна гра. І проекти Новоросії чи Малоросії. І сухопутний коридор до Криму", — сказав він.

"Ослаблена, розсварена після виборів Україна з недосвідченим президентом – це нагода для Путіна. Хижаки, як правило, нападають на жертву саме тоді, коли вона поранена і слабка. Якщо Верховний головнокомандувач не розставляє червоні лінії, то це запрошення Путіну до агресії проти нас", — заявив Порошенко.

Також він заявив:

"Немає нічого більш цінного, ніж єдність між обома берегами Дніпра. Між сходом і заходом України. Між півднем і північчю. А тому немає нічого більш спокусливого для агресора, ніж спробувати цю єдність розхитати. Як президент України я нікому не дозволю цю єдність порушити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка пояснили білборди з Путіним

За кандидата у президенти, шоумена Володимира Зеленського у другому турі виборів готові проголосувати 71,4% українців серед тих, хто вже визначився. Про це свідчать дані квітневого опитування соціологічної групи "Рейтинг".

За чинного главу держави Петра Порошенка — 28,6 %.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко заявив про "небезпеку втратити державу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути