пʼятниця, 07 жовтня 2022 14:00

Порошенко відправив з Британії в Україну найбільший тягач для танків
6

Порошенко на британському складі показав найбільший танковий тягач Oshkosh: скоро буде перевозити танки НАТО для ЗСУ
Фото: eurosolidarity.org

Петро Порошенко у Великій Британії побував на військовому складі, звідки в Україну відправляють чергову партію техніки для ЗСУ, куплену спільно з волонтерами. Одна з позицій – найбільший танковий тягач Oshkosh.

Порошенко пояснює: коли Україна отримає танки натовського зразка, то їх перевозити зможуть тільки такі потужні тягачі.

Кошти на одну з машин збирали волонтери на день народження п'ятого президента. Фонд Порошенка традиційно подвоює зібрану суму.

"Як ми й обіцяли – це те, що я чекав 26 вересня. Дякую Марині та Ірині Геращенко за таку ініціативу. Це те, про що мріють Збройні сили України – найпотужніший, найбільший у світі й найновіший, який тільки можна знайти на складах довготривалого зберігання, крутий трак Oshkosh", – показує Порошенко цього велетня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко у Польщі відправив чергову партію британських вантажівок для ЗСУ

"Машина має нульовий пробіг, нова, надійна, з рідкісним трейлером-причепом. І робиться це все для перевезення танків і бронетехніки натовського зразка, вага яких перевищує 60 тонн. Нагадаю: вага радянських танків, які стоять на озброєнні української армії, становить близько 40 тонн. А вже німецькі танки й САУ – а я сподіваюся, у нас будуть і "Леопарди", і "Абрамси" – важать уже понад 60 тонн. І поки що їх ніхто не здатен возити", – пояснює Порошенко.

"Подивіться, який він величезний. Тут сидиш як у вертольоті. Висота становить декілька метрів. І тут все в гарному стані. Тут є місця ще для чотирьох – п'яти бійців, механіків або техніків", – показує Порошенко.

"Я вірю в те, що НАТО надасть нам танки. Я вірю в те, що вони будуть як американські, так і німецькі. І ми робимо все для того, щоб підготуватися", – пояснює п'ятий президент.

14 вересня стало відомо, що Фонд Порошенка й ГО "Справа Громад" отримали експортні ліцензії Державного департаменту США на придбання двох танкових тягачів Oshkosh.

Основне призначення тягача – транспортування танків, розгортання та евакуація бронетранспортерів, самохідної артилерії, броньованих бульдозерів та інших важких транспортних засобів і обладнання всіх типів. Корисне навантаження становить 60 тонн. Тягач Oshkosh M1070 розроблений для транспортування танків Abrams.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко відправив з Британії в Україну найбільший тягач для танків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути