пʼятниця, 14 квітня 2017 11:31

Порошенко посилив покарання за пияцтво в армії

Порошенко посилив покарання за пияцтво в армії
За вживання алкоголю і наркотиків військовослужбовців на 5 днів можуть відправити на гаупвахту. Фото: ukranews.com

Президент Петро Порошенко підписав закон щодо посилення відповідальності військовослужбовців за невиконання наказів, вживання алкоголю і наркотиків.

Про це інформує прес-служба глави держави.

"Закон передбачає посилення відповідальності військовослужбовців, а також військовозобов'язаних та резервістів під час проходження зборів за порушення правил водіння або експлуатації машин, вчинені у стані алкогольного сп'яніння, вчинення ними військових адміністративних правопорушень, у разі невиконання (неналежного виконання) ними своїх службових обов'язків, порушення військової дисципліни або громадського порядку", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіцер вистрелив у п'яного військового ВСУ

Це стосується розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв або вживання наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів військовослужбовцями, військовозобов'язаними та резервістами під час проходження зборів на території військових частин, військових об'єктів. Також появи на території військової частини у стані сп'яніння. Покарання поширюється також на відмову від проходження огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння.

За такі дії передбачено арешт з утриманням на гауптвахті на строк до 5 діб або штраф у 70-145 неоподатковуваних мінімумів.

За 2016 рік небойові втрати в зоні проведення антитерористичної операції в українській армії становлять 256 осіб. Найпоширенішою причиною небойових втрат є самогубство - 63 випадки. На другому місці - смерть у результаті хвороб - 58 випадків.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко посилив покарання за пияцтво в армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути