вівторок, 19 вересня 2017 00:44

Порошенко у Нью-Йорку підняв мовне питання

Порошенко у Нью-Йорку підняв мовне питання
Президент Петро Порошенко: "Ми повертаємо Україну в українську школу". Фото: Інтерфакс

Кожна дитина, яка закінчила українську школу, має вільно володіти українською мовою. Але мову національних меншин вивчати не забороняється.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час зустрічі з лідерами української громади та представниками кримськотатарських організацій у Нью-Йорку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми повертаємо Україну в українську школу, це дуже просто. Притому ми нікому не забороняємо вивчати мову національних меншин, але кожна дитина, яка закінчила українську школу, має вільно володіти українською мовою. Ми повинні захистити Україну", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий освітній закон розширить можливості дітей з нацменшин

Раніше повідомлялося, що 5 вересня Верховна Рада прийняла закон про освіту, який починає реформу освіти в Україні. Закон визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова.

Згодом у МЗС Румунії висловили стурбованість ухваленим ВРУ законом про освіту, а Угорщина заявила, що припиняє підтримку України на міжнародній арені. Також президент Молдови Ігор Додон розкритикував ухвалений Верховною Радою закон про освіту і закликав Україну переглянути свою нову політику щодо національних меншин. У МЗС України у відповідь сказали, що закон про освіту не утискає прав нацменшин.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко у Нью-Йорку підняв мовне питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути