четвер, 20 вересня 2012 13:18

Порошенко та Арбузов позмагаються за посаду прем'єра?

Порошенко та Арбузов позмагаються за посаду прем'єра?
Віктор Небоженко. Фото: www.delfi.ua

Політолог Віктор Небоженко вважає серйозною та правильною заяву міністра економічного розвитку Петра Порошенка про можливий перехід на роботу до наступного парламенту, якщо не буде підтримана його програма розвитку економіки.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"За два роки в Україні абсолютно зруйнована воля до реформ. Все, що обіцяли Сергій Тігіпко, Адміністрація президента через Ірину Акімову, виявилося блефом та імітацією. Але реформи потрібні, бо наступає хвиля кризи. Відступати немає куди. Порошенко це чудового відчуває. Він не хоче опинитися в Кабміні, який буде нести відповідальність за два роки пасивного прилаштування до кризових явищ. Тому він правильно робить. Скоріш за все, це не шантаж. Кого там можна шантажувати? Азарова? Той і сам знає, що він йде. З боку Порошенка це є бажанням опинитися у майбутньому. Зараз президент має вирішити: або підтримати Петра Олексійовича, або прийняти його відставку", - зазначив Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небоженко: Рішення Ради працювати один день колись назвуть "Єфремовщиною"

За словами експерта, Порошенко знає, що він проходить до наступної Верховної Ради. "Він на своїй посаді робить останню спробу щось змінити. Адже уряд дуже консервативний і не реформаторський", - зауважив він.

Політолог наголосив, що у міністра економічного розвитку є шанс стати наступним прем'єром. "Хоча найбільше шансів у Сергія Арбузова. Тому що сім'ї (Віктора Януковича - Gazeta.ua) треба принизити нову Верховну Раду – вказати на її місце. Арбузов дуже добре для цього підходить, адже взагалі не може бути прем'єром. Рівень Кабміну – це щоденні бої, тактика та стратегія. Тим більше, що голова уряду має бути публічним. Важко уявити, щоб Арбузову на посаді прем'єр-міністра повірили люди", - додав Небоженко.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко та Арбузов позмагаються за посаду прем'єра?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути