субота, 18 серпня 2012 09:51

"Ні комуністи, ні партія Януковича не ведуть країну в майбутнє"

"Ні комуністи, ні партія Януковича не ведуть країну в майбутнє"
У назві Комуністична партія України справжнє тільки одне слово — "партія", наголошує Віктор Небоженко Фото: ukr.obozrevatel.com

Комуністи дозволяють собі таке говорити про символіку, мову, бо суспільство й держава не дають їм здачі. Суспільство слабке і хворе. А в слабкому організмі будь-яка болячка дає про себе знати. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

Компартія ініціюватиме зміну державного гербу та гімну України, заявив її лідер Петро Симоненко. Держава не може існувати під символом, "з яким зустрічали Гітлера під час війни і під яким вбивали невинних людей", зазначив він. Перший номер виборчого списку КПУ також переконаний, що покласти край 20-річним суперечкам щодо державної символіки можна через всеукраїнський референдум.

"Дивуватися з комуністів не варто. У назві Комуністична партія України справжнє тільки одне слово - "партія". Ми, мабуть, підзабули, хто вони такі. Ці люди ніколи не приховували, що в них нема батьківщини", - наголосив Небоженко.

Політолог підкреслив, що маємо справу не стільки з нахабним розгулом пострадянського, скільки з постмодерном - поєднанням непоєднуваного.

"В жодній країні права рука олігархічного капіталу не розказує про соціальну справедливість. А в нас весь Київ обвішаний білбордами КПУ зі словами "назад до соціалізму". І ніхто не обурюється. Країна хворіє", - зауважив Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симоненко не має морального права говорити про зміну державних символів - історик

"Прийде час, коли теперішні 20-літні хлопчики та дівчатка, яких не зможе підім'яти режим Януковича, відмовляться приймати їхні правила гри. Не переможуть на виборах, а просто підуть у заперечення - запропонують інші правила. Таке не можна передбачити. Це стане для всіх несподіванкою. Одним прекрасним ранком всі ці гасла - "подолаємо руїну", "мертва стабільність", "повернемось до минулого" - стануть попелом. Я прекрасно пам'ятаю, як одного серпневого дня обламалася вся радянська ідеологічна машина. То чому має зберегтися ця пострадянська-постмодерна? Так станеться і цього разу, бо ні комуністи, ні партія Януковича не ведуть країну в майбутнє. Зараз вони б'ють хворого. Їхня трагедія в тому, що не можуть його добити", - наголосив експерт.

Думки філологів щодо того, якою може бути мовна ситуація в країні за 20 років, читайте у журналі "Країна" № 31 (134) за 16 серпня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Ні комуністи, ні партія Януковича не ведуть країну в майбутнє"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути