четвер, 25 травня 2017 08:12

Порошенко став п'ятим президентом України

Три роки тому, 25 травня 2014-го, Петро Порошенко виграв позачергові вибори президента. Він став наймолодшим главою Української держави, а також другим президентом після Леоніда Кравчука, який переміг у першому турі виборів.

Автор: rian.com.ua
  Інавгурація президента Петра Порошенка
Інавгурація президента Петра Порошенка

На позачерговому волевиявленні за нього проголосували 54,7% українців. Інавгурація п'ятого президента відбулася 7 червня 2014 року.

За три роки президентства Порошенко змінив двох прем'єр-міністрів і трьох генеральних прокурорів. Зараз АП підшуковує кандидатуру на посаду глави Нацбанку.

За цей час Порошенко дав українцям 258 обіцянок. Із них виконав 105, 67 - проігнорував.

У ніч після президентських виборів, після оголошення результатів екзит-полів, Порошенко заявив, що антитерористична операція повинна тривати кілька годин.

До кінця літа 2014 року наступальна операція сил АТО тривала успішно. Наприкінці серпня обстановка на фронті різко змінилася. На підмогу бойовикам прибули кадрові російські військові.

5 вересня за результатами переговорів Порошенка з російським колегою Володимиром Путіним у столиці Білорусі були підписані Мінські угоди. Вони мали зупинити конфлікт на Донбасі. Через їх неефективність, у лютому 2015-го підписали "Мінськ-2". За цей час Україні вдалося підняти армію та зміцнити оборону.

У серпні 2014 року Порошенко розпустив чинну на той момент Верховну Раду і призначив дострокові парламентські вибори. Попри обіцянку, вони проходили не за відкритими списками.

Однією з передвиборчих обіцянок нинішнього глави держави також був продаж бізнесу, зокрема, липецької фабрики Roshen. 1 квітня 2017 року російську філію кондитерської фабрики закрили.

Під час передвиборчої кампанії Порошенко обіцяв українцям безвізовий режим із ЄС. Дата цієї події щораз змінювалася. Нарешті, 17 травня 2017-го президент Європарламенту Антоніо Таяні та представник керівної у Раді ЄС Мальти підписали акт про надання Україні безвізу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Із Харкова до Лісабона без зупинок" - Порошенко назвав свою мету

20 травня близько 150 машин влаштували автопробіг до маєтку Петра Порошенка в селище Козин під Києвом. Вимагали підписати закон про амністію учасників АТО.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко став п'ятим президентом України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути