неділя, 08 січня 2017 19:01

Як Порошенко обіцяв безвіз

Як Порошенко обіцяв безвіз
expres.ua

У 2016 році Україна мала отримати безвізовий режим із країнами Євросоюзу. Це була одна із передвиборчих обіцянок президента Петра Порошенка у 2014-му. Gazeta.ua вирішила нагадати як у цьому році президент говорив про очікуваний безвіз.

"Очікую, що всі держави-члени Європейського союзу підтримають безвізовий режим з Україною в 2016 році, – каже президент 51-річний Петро Порошенко 12 січня 2016 року на щорічній зустрічі з іноземними послами.

За рік говорив про безвізовий режим 11 разів. Україна його так і не отримала.

14 січня повідомив про завершення процедури оцінювальної місії зі здійснення плану дій щодо безвізового режиму.

"У Брюсселі та інших європейських столицях я все зробив для швидкої формалізації рішення про безвізовий режим", - каже президент 18 лютого у зверненні до Верховної Ради.

"І вже за кілька тижнів, я сподіваюся, вже в жовтні, у нас буде безвізовий режим", - говорить Порошенко церемонії відкриття дитячого садка в селі Слобожанському Дніпровського району Дніпропетровської області 13 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безвіз буде не раніше кінця квітня

"Найближчі пріоритети відносин між Україною та ЄС – безвізовий режим та виділення наступного траншу макрофінансової допомоги", – заявляє на зустрічі з віце-президентом Європейської комісії з питань євро та соціального діалогу Валдісом Домбровскісом та комісаром ЄС з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнесом Ганом 20 жовтня.

"Я впевнений в тому, що документи про надання Україні безвізового режиму повністю будуть підписані і ратифіковані Європарламентом. Не маю жодного сумніву. Можу навіть сказати до якої дати - це відбудеться до 24 листопада. Бо 24 листопада відбудеться Саміт Україна-ЄС. І ми домовились, що на цей саміт документи будуть готові", - запевняє глава держави в телеінтерв'ю 23 жовтня.

"Українці заслужили запровадження безвізового режиму і асоціацію з ЄС. Це доводять щодня на двох фронтах - на Донбасі і на фронті реформ", – каже Петро Олексійович 1 листопада на зустрічі з президентом Світового конгресу українців Євгеном Чолієм.

8 листопада наголошує, що Україна очікує безвізу в листопаді.

17 листопада закликає ЄС якнайшвидше ввести безвіз для України.

"Рада Євросоюзу задекларувала політичну волю Союзу та всіх його членів надати Україні безвізовий режим і включила, нарешті, "зелене світло" на цьому шляху, – говорить президент у День Гідності та Свободи 21 листопада. Україна повністю виконала 144 пункти "Плану дій з візової лібералізації".
"Європарламент і Рада ЄС домовилися про механізм призупинення безвізу між ЄС та третіми країнами. Це було умовою для безвізу для України та Грузії", - пише 7 грудня Петро Порошенко на своїй сторінці у "Фейсбуку".

Європейський парламент має намір розглянути українське питання 1 лютого 2017 року.

Позиція окремих країн-членів Євросоюзу гальмує надання Україні безвізового режиму.

Про це сказав заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв

Зараз ви читаєте новину «Як Порошенко обіцяв безвіз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути