Ексклюзиви
пʼятниця, 07 лютого 2020 18:49

Порошенко сказав, в яких питаннях опозиція готова підтримати владу

Порошенко сказав, в яких питаннях опозиція готова підтримати владу
Фото: Politeka

Партія "Європейська солідарність" як єдина державна опозиційна сила підтримуватиме будь-які кроки чинної влади, які наближають Україну до Європейського Союзу і НАТО.

Про це заявив п'ятий президент і лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко у відеозверненні, яке опублікували у Facebook.

"Рік тому за моїм поданням Верховна Рада закріпила в Конституції курс на вступ до Євросоюзу і НАТО. Новий президент начебто підтвердив європейський і євроатлантичний курс України. Нова Верховна Рада з ініціативи команди "ЄC" - проголосувала за постанову про незмінність саме такої стратегії", - підкреслив Порошенко .

Водночас лідер "ЄС" наголошує, що владі "необхідно підкріпити слова конкретними справами".

"Ми вимагаємо від влади прискорення євроінтеграційних процесів. Як єдина державна опозиційна сила готові підтримувати будь-які кроки влади, які наближають нас до ЄС і НАТО", - наголосив Порошенко.

П'ятий президент зазначив, що у травні відбудеться Парламентська асамблея НАТО.

"Наше завдання: домогтися, щоб Асамблея звернулася до глав держав і урядів країн - членів НАТО із закликом надати Україні План дій щодо членства. Реальний ПДЧ, на відміну від національних програм, передбачає зобов'язання не тільки з боку України, а й із боку самого НАТО - прийняти країну, коли вона виконала план. Ось чому я так наполегливо вимагаю від влади зайняти в цьому питанні активну наступальну позицію ", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг партії Порошенка виріс у півтора разу

"А коли бачимо, як Росія цілеспрямовано руйнує проукраїнську коаліцію за очевидної безпорадності української влади, розуміємо, що, можливо, зараз чи не остання можливість отримати ПДЧ в середньостроковій перспективі. Двері будуть відкриті не завжди. І вікно можливостей теж закриється. Прогаємо шанс - нащадки не пробачать", - додав Порошенко.

Раніше лідер політичної партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Етьєном де Понсеном. Порошенко подякував Франції за багаторічну підтримку України як на шляху необхідних реформ та європейської інтеграції, так і у відновленні суверенітету і територіальної цілісності держави та протидії російській агресії, що триває.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко сказав, в яких питаннях опозиція готова підтримати владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути