Ексклюзиви
неділя, 08 квітня 2018 04:21

Порошенко з родиною помолилися за Україну
7

Порошенко помолився за Україну
Фото: president.gov.ua
Порошенко помолився за Україну
Порошенко помолився за Україну
Порошенко помолився за Україну
Порошенко помолився за Україну

Президент України Петро Порошенко разом з дружиною Мариною і дітьми у Великодню ніч побував в декількох християнських храмах Києва та взяв участь у святкових богослужіннях.

У всіх християнських святинях президент вітав віруючих зі святом Пасхи і Воскресінням Христовим.

"Цього року Великдень - це особливий день. Тому що разом з ним приходить і впевненість, що найважчі випробування вже точно позаду. Давайте сьогодні разом помолимося за наших захисників і світ для нашої України", - написав Порошенко в Facebook.

У Володимирському кафедральному соборі президентське подружжя разом з предстоятелем Української православної церкви Київського патріархату Філаретом і віруючими пройшли Хресною ходою. Після цього вони взяли участь у Великодньому богослужінні. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Глава держави з родиною також відвідав монастир Святого Василія Великого Української греко-католицької церкви, де взяв участь в урочистій Великодньої Святої Літургії.

Після цього Порошенко приєднався до святкової літургії прихожан Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, де в Трапезній церкві службу відправив предстоятель Української православної церкви митрополит Онуфрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні - світлого майбутнього: Порошенко привітав українців з Великоднем

День Воскресіння Христового, який є символом вічного життя, перемоги над смертю і очищення від гріхів, святкується в 2018 році 8 квітня. Свято встановлене на честь Воскресіння Ісуса Христа - центру всієї біблійної історії і фундаменту всього християнського вчення. Старозавітна Пасха, як і нинішнє свято Песах (єврейська Пасха), святкувалася в пам'ять виходу євреїв з Єгипту, тобто, звільнення євреїв від рабства.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко з родиною помолилися за Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути