Ексклюзиви
пʼятниця, 14 вересня 2018 11:13

Порошенко розказав про план Путіна щодо України

Порошенко розказав про план Путіна щодо України
У планах Кремля завести в український парламент проросійські сили і ветувати курс на НАТО. Малюнок: Daryl Cagle

Москва має план щодо України на найближчі 2 роки - завести до парламенту і місцевої влади проросійські сили і досягти вето на курс до ЄС і НАТО. Про це заявив президент Петро Порошенко на форумі Ялтинської європейської стратегії.

"Війна точно накладе свій відбиток і на характер виборчої кампанії. На жаль, на українській політичній шахівниці є фігури, які дозволяють Москві ходити собою.

Маємо точне уявлення про плани Кремля. І знаємо, кого там хочуть бачити у другому турі. І слава Богу, мого прізвища там немає.

Відомо, у планах Кремля як на базі п'ятої колони, мріють сформувати потужну проросійську опозицію у новому парламенті. А якщо пощастить, то зробити її учасником із правом вето на європейську та євроатлантичну інтеграції.

Москва готує проросійський реванш в Україні

Горизонт їхнього планування сягає осені, коли за наслідками місцевих виборів в окремих обласних радах проектується створення лояльних до Москви політичних більшостей.

Суть цього всього можна визначити одним словосполученням: це загроза реваншу, ревізії європейської стратегії, повернення України до імперського стійла", - сказав він.

"Майбутнє України залежить від вибрчого циклу 19-20-го років. Я гарантую вільні, чесні, демократичні вибори - глави держави, нового парламенту, органів місцевого самоврядування. Захистимо вільне волевиявлення громадян!" - також заявив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коаліція Медведчука і Льовочкіна провалиться

Наступні вибори президента мають відбутися у березні 2019‑го, парламенту - у жовтні того ж року.

Місцеві вибори відбудуться 2020-го.

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Від літа того ж року збройні сили РФ беруть безпосередню участь у бойових діях проти ЗСУ на Донбасі.

Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко розказав про план Путіна щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути