четвер, 24 серпня 2017 10:33

Порошенко Росії: "Собаки брешуть, а Україна йде в ЄС і НАТО"

Порошенко Росії: "Собаки брешуть, а Україна йде в ЄС і НАТО"
Президент Петро Порошенко нагадав, що Росія - імперія зла і заявив про незворотній курс України на ЄС і НАТО. Фото: трансляція 112.ua

Росія хотіла заблокувати ратифікацію Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це заявив президент Петро Порошенко на військовому параді.

"Щоб заблокувати цей процес Москва доклала ще більше зусиль, ніж свого часу до зриву підписання самого договору. Є така приказка: собаки брешуть, вітер віє, а караван наш український йде. 1 вересня, через тиждень, угода набирає чинності. Дорога у нас одна - широкий євроатлантичний автобан, який веде до членства в Європейському союзі та членстві в НАТО", - заявив він.

"Угода про асоціацію і безвіз - це наш остаточний розрив з імперією, яку Рональд Рейган назвав імперією зла. Українці це визначення відчули на власному досвіді", - додав президент.

"На 26-ому році незалежності ми нарешті вийшли з глибокого шоку, болю, випробувань, які спричинила для української економіки російська гібридна агресія. Ми відновили зростання ВВП і подальші прогнози є позитивними", - продовжив він.

Однак зауважив: "Ми не знаємо, що у голові у того, хто сидить за поребриком і посилає до нас тих, про яких сам каже "их там нет". Найменше, чого хоче Росія, так це успішної України. Вони взагалі ніякої України не сприймає. І тому в кремлівських лабораторіях то "Новоросію" придумають, то нещодавно проголосили "Малоросію". Ну що на це скажеш: нехай собі як знають божеволіють, конають, а нам своє робити".

"Прошу вшанувати хвилиною мовчання українських воїнів і мирних громадян України, які загинули у війні, що її розв'язав російський агресор. Загалом понад 10 тисяч українських життів на совісті агресора. Повік не забудемо і не пробачимо ніколи і нікому", - заявив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Хрещатику проходить військовий парад: он-лайн

24 серпня Україна відзначає 26-річницю Незалежності – державне свято на честь ухвалення у 1991 році Верховною Радою Української РСР Акта проголошення незалежності України.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко Росії: "Собаки брешуть, а Україна йде в ЄС і НАТО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути