четвер, 20 вересня 2018 10:38

Порошенко пригадав Тимошенко її "гріхи" з Путіним

Порошенко пригадав Тимошенко її "гріхи" з Путіним
У 2009 році Тимошенко домовилася з Путіним про газ за $360 за тисячу кубометрів. Цеу півтора рази дорожче, ніж купували газ країни Європи. Фото: for-ua.com

Президент Петро Порошенко пригадав про шкоду від угод про постачання газу з Росії, про які 2009-го тодішній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко домовилася з російським колегою Володимиром Путіним.

Про це глава держави згадав під час щорічного послання до парламенту про внутрішнє та зовнішнє становище України.

"Ми зіскочили з російської газової голки, на якій сиділи багато років президенти, прем'єри, уряди. Здавалося, приречені були сидіти на ній вічно. А ні, уже 2 роки не купуємо газу в Росії. А блискучий виграш позову проти Газпрому на 4,6 мільярда доларів у Стокгольмському арбітражі зняв із нас непосильний тягар кабальних газових угод 2009-го. Як відомо, "завдяки" цим угодам Україна переплатила Кремлю десятки мільярдів доларів", - зазначив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко анонсував подальший наступ на Газпром

19 січня 2009-го керівники Нафтогазу і Газпрому підписали 10-річний контракт на поставки газу для України. Таємний документ став результатом переговорів прем'єр-міністрів Юлії Тимошенко та Володимира Путіна.

28 лютого Нафтогаз отримав остаточне рішення Стокгольмського арбітражу щодо транзиту газу від Газпрому. Суд зобов`язав Газпром виплатити Нафтогазу $4,63 млрд. За результатами розгляду 2 справ Газпром винен українській компанії $2,56 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пригадав Тимошенко її "гріхи" з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути