Ексклюзиви
неділя, 30 квітня 2017 03:05

Порошенко припинив громадянство одіозного нардепа

Порошенко припинив громадянство одіозного нардепа
Порошенко лишив громадянства одіозного нардепа. Фото: РБК

Президент України Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства України народного депутата Андрія Артеменка в зв'язку з добровільним набуттям ним в 2005 році громадянства Канади.

Про це у своєму Facebook повідомив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, - інформує Обозреватель.

"Це унікальний і перший за 26 років Незалежності випадок, коли державний чиновник відповів за порушення Конституції України, яка передбачає тільки одне - українське! - громадянство. Зараз Артеменко і його захисники будуть кричати, що Конституція України забороняє позбавляти громадянства. Позбавляти - так, а припиняти - ні, не забороняє! " - написав Ляшко.

Ляшко призове на першому пленарному засіданні Верховної Ради 16 травня достроково припинити депутатські повноваження Артеменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Артеменко найняв американського лобіста за $30 тис

"Окремо відзначу, що ми також будемо домагатися, щоб не тільки Артеменко, а всі депутати, чиновники або співробітники спецслужб, які мають по кілька паспортів, крім українського, відповіли за це втратою мандату або роботи. Зрадникам, які плюють на Конституцію України не місце на державній службі! Мене відверто дивує, чому ніхто до мене не додумався реально притягати до відповідальності власників кількох паспортів ", - зазначив він.

Андрій Вікторович Артеменко - народний депутат України VIII скликання за списком фракції Радикальної партії Олега Ляшка. На початку 2017 здобув широку відомість після оприлюднення інформації про "план" віддати Крим Росії "в оренду на 100 років".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко припинив громадянство одіозного нардепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути