четвер, 12 липня 2018 12:04

Порошенко пообіцяв ігнорувати всі європейські проекти за участю Росії

Порошенко пообіцяв ігнорувати всі європейські проекти за участю Росії
Президент Петро Порошенко вважає, що потрібно ігнорувати усі проекти Росії в Європі. Фото: Подробности

Президент Петро Порошенко вважає, що потрібно ігнорувати всі європейські проекти за участі Росії. Про це він заявив на спільній з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом прес-конференції, повідомляє "Сегодня".

"Ціную увагу НАТО до російської агресії на Донбасі та незаконної анексії Кримського півострова. Україна залишається повністю прихильною щодо мирного врегулювання ситуації через негайну імплементацію Мінських угод. Єдине, чого потребує Україна, - це мир і повернення українського суверенітету на окуповану територію. Політичне рішення неможливе, поки не будуть виконані всі необхідні умови безпеки, і поки Росія не виконає своїх зобов'язань.

Війна не закінчиться, поки Москва не виконає своїх зобов'язань. Потрібно ігнорувати будь-які європейські проекти за участю Росії, особливо ті, які підривають безпеку України. Санкції з РФ не можуть бути зняті, поки не припиниться агресія".

У конфлікті на Донбасі Порошенко розраховує на НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейські партнери України не вірять у Мінськ - Кучма

"З такою поведінкою, так само як і з російською реваншистською політикою, не можна миритися. Розраховуємо на підтримку НАТО щодо введення миротворців ООН на всю окуповану територію Донбасу".

Єнс Столтенберг закликав Росію вивести війська з України і заявив, що саме Москва відповідальна за виконання Мінських угод, а, отже, і за врегулювання ситуації на сході України.

Раніше Петро Порошенко заявив, що Росії належить ще виконати низку умов щодо Донбасу, щоб просунутися вперед у врегулюванні конфлікту і перейти до виборів на окупованих територіях.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пообіцяв ігнорувати всі європейські проекти за участю Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути