Ексклюзиви
вівторок, 16 квітня 2019 20:55

Порошенко поки не побачив у пов'язаному з кумом Путіна телеканалі загроз нацбезпеці

СБУ, яка перевіряє телеканал "112 Україна", поки не виявила в ньому загроз національній безпеці. Про це в ефірі цього ж каналу заявив президент Петро Порошенко у вівторок.

 

Попередньо ведучі телеканалу запитали президента про долю постанови парламенту про заборону телеканалу.

"Жодних адміністративних ресурсів до жодного телеканалу президентом не було застосовано.

По Конституції президент не видає ліцензії і не відкликає їх. Не сприяє і не перешкоджає діяльності телеканалів. Включаючи телеканал "112".

 

Коли йдеться про порушення українського законодавства, особливо в частині державної і національної безпеки, підриву суверенітету, територіальної цілісності і незалежності держави, це прямий конституційний обов'язок президента. Верховна Рада України більшістю голосів прийняла постанову, яка обов'язкова до виконання, щодо ризиків і загроз, які містять два телеканала для питань національної безпеки.

Перед тим, як розглянути це питання, я доручив правоохоронному органу, який відповідає за національну безпеку - СБУ, терміново перевірити інформацію Верховної Ради. Як тільки перевірка буде завершена, із нею будуть ознайомлені телеканали, вони матимуть можливість висловити заперечення. І у випадку, якщо інформація буде підтверджена, це питання буде винесене на засідання РНБО. І якщо президент цього не зробить, то це буде злочинна бездіяльність", - заявив Порошенко.

"Станом на зараз інформації від СБУ щодо порушення законодавства у сфері національної безпеки не отримав", - додав він.

При цьому Порошенко подякував телеканалу, на якому був присутній, за запрошення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук представляє Російську Федерацію - Порошенко

Торік у вересні на сайті парламенту з'явилася петиція про "припинення антиукраїнської діяльності телеканалів "112 Україна" та NewsOne. За 10 днів вона набрала 25 475 підписів.

4 жовтня Верховна Рада підтримала петицію та направила Раді нацбезпеки та оборони звернення про застосування економічних санкцій проти цих телеканалів. Секретар РНБО Олександр Турчинов пообіцяв зібратись, як тільки отримають постанову.

Телеканал "112 Україна" і NewsOne пов'язують з кумом президента Росії Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко поки не побачив у пов'язаному з кумом Путіна телеканалі загроз нацбезпеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути