четвер, 26 червня 2014 02:08

Порошенко погарячкував, привітавши рішення Думи — політолог

Порошенко погарячкував, привітавши рішення Думи — політолог
Михайло Басараб. Фото: www.day.kiev.ua

Політолог Першої рейтингової системи Михайло Басараб вважає, що рішення Держдуми Росії про скасування дозволу Володимиру Путіну на використання Збройних сил в Україні є лише елементом дипломатичної гри.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Якщо говорити про реальну кон'юнктуру в російсько-українському конфлікті, то нинішнє рішення Держдуми нічого не означає, - наголошує експерт. - Це абсолютна формальність, яка ніяк не може свідчити про згоду Росії владнати ситуацію і знайти вихід з глухого кута. Російська Державна Дума — це ручний маріонетковий орган авторитарного лідера Володимира Путіна. Парламент Росії лише законодавчо легалізує одноосібні рішення володаря Кремля".

Позитивна реакція президента України Петра Порошенка на це рішення була передчасною, переконаний фахівець.

"Від прийняття нинішнього рішення Держдуми тішитися нічого, - каже політолог. - Тому я вважаю, що позитивна реакція президента України Петра Порошенка є передчасною. Варто було обмежитися лише заявою Міністерства закордонних справ. Президент погарячкував, привітавши рішення Думи. Напевно, пан Порошенко розуміє, що Держдума так само легко може знову дати дозвіл Путіну на використання армії в Україні, тобто здійснення військової агресії".

На думку фахівця, загроза російського вторгнення залишається.

"Своєю заявою президент Порошенко проявив політичний романтизм. І мене це не радує, адже загроза російського вторгнення залишається. Рішення Думи не означає, що плани Кремля помінялися. Це винятково тактичний хід, елемент дипломатичної гри, суто декларативний крок, своєрідна подачка Україні, спрямована для сприйняття Заходу. Якщо Путін захоче, збройна агресія може відбутися і без дозволу російського парламенту", - упевнений Михайло Басараб.

Нагадаємо, рішення Ради федерації Держдуми РФ відкликати постанову від 1 березня, яка дозволяла введення військ на територію України, підтримали 153 сенатори, один виступив проти. У верхній палаті російського парламенту зазначили, що при необхідності можуть знову розглянути питання про застосування армії в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко погарячкував, привітавши рішення Думи — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути