Ексклюзиви
понеділок, 12 березня 2018 15:08

Порошенко підписав закон для 500 тис. підприємств

Порошенко підписав закон для 500 тис. підприємств
Президент Петро Порошенко підписав закон "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю". Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав базовий закон "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю". Про це повідомляє ZN.UA

Товариства з обмеженою відповідальністю - найпоширеніша форма бізнесу в Україні. Закон стосується понад 500 тис. підприємств.

"Новим законом запроваджуються сучасні принципи корпоративного регулювання, створення і ведення бізнесу", - сказав він на зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу.

6 лютого Верховна Рада схвалила у повторному другому читанні і в цілому закон "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю". Законопроект підтримали 285 народних депутатів.

Закон встановлює права та обов'язки учасників товариства, корпоративний договір, безвідкличну довіреність із корпоративних прав, умови створення товариства, визначає статут товариства, переважне право учасника товариства, особливості звернення стягнення на частку учасника товариства.

У перехідних положеннях міститься також положення про примусовий викуп частки учасником.

Спікер парламента Андрій Парубій заявляв, що цей закон є реформаторським, євроінтеграційним і надзвичайно важливим.

Голова комітету Верховної Ради з питань економічної політики Андрій Іванчук казав: "Зазначене питання на сьогодні регулюється законодавством, прийнятим в далекому 1991 році. Водночас товариства з обмеженою відповідальністю – це найпоширеніша форма бізнесу в Україні. Понад 500 тисяч таких товариств в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Без бухла і тортів "Рошен" - блогер розповів, як говорив з Порошенком

Україна посіла останнє, 44 місце в Європі, і 150 місце серед 186 країн світу в рейтингу економічної свободи американського аналітичного центру Heritage Foundation.

Істотні зміни позначилися на монетарній свободі та свободі інвестування, йшлося на сайті центру. Там наголосили на боротьбі з корупцією, розвитку ринків капіталу, приватизації державних підприємств, вдосконаленні законодавчої бази і верховенстві права.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підписав закон для 500 тис. підприємств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути