понеділок, 10 грудня 2018 14:09

Порошенко підписав зміни до Податкового кодексу

Порошенко підписав зміни до Податкового кодексу
Закон передбачає зростання акцизів на сигарети, податку на викиди в атмосферу і зниження суми безмитних посилок . Фото: espreso.tv

Президент Петро Порошенко підписав законопроект №9260 про внесення змін до Податкового кодексу.

Про це свідчить картка документу на сайті Верховної Ради.

Законом збільшуються з 1 липня 2019-го ставки акцизного податку на тютюнові вироби на 9%. А ось на спирт етиловий, що використовується для виробництва харчового оцту, парфюмерно-косметичної продукції та продукції технічного призначення, встановлюється нульова ставка акцизного податку.

Крім того, з 1 липня вдосконалять електронну систему контролю за обігом пального, що дозволить збільшити надходження акцизного податку на пальне.

Ставка податку на викид двоокису вуглецю з 1 січня 2019-го зросте з 0,41 грн/т до 10 грн/т. Відповідно до закону, будуть збільшені ставки рентної плати за користування надрами для видобутку нафти і конденсату на 2%: із 29%/14% до 31%/16% (залежно від глибини залягання) і залізної руди на 0,8% – із 8 до 8,8%.

Також закон передбачає оподаткування на доданої вартості закордонних посилок вартістю від 150 євро протягом першого півріччя і від 100 євро – з 1 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для власників електромобілів готують нові зміни

Усю ніч 23 листопада парламент обговорював правки до Податкового кодексу. Їх ухвалили та о шостій ранку вийшли на голосування за державний бюджет. Його підтримали 240 парламентарів.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підписав зміни до Податкового кодексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути