Ексклюзиви
середа, 21 березня 2018 15:13

Порошенко підписав закон проти озброєних нардепів

Порошенко підписав закон проти озброєних нардепів
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав прийнятий напередодні Верховною Радою закон, який забороняє допуск до будівель держвлади особам зі зброєю.

Про це інформує сайт глави держави.

"Відповідно до закону, до будинків, де працюють Верховна Рада України, президент України, Кабінет міністрів України, а також будинків, де працюють інші органи державної влади України і щодо яких здійснюється державна охорона, не допускаються особи з холодною чи вогнепальною зброєю (крім осіб, які відповідно до цього Закону здійснюють державну охорону відповідного будинку). Також до будинків, де працюють Верховна Рада України, президент України, Кабінет міністрів України, інші органи державної влади, не допускаються особи з вибуховими речовинами, засобами підриву, боєприпасами всіх видів і зразків, навчальними або імітаційними боєприпасами, легкозаймистими рідинами чи займистими твердими речовинами, піротехнічними засобами", - ідеться в повідомленні.

Закон набуває чинності з дня його опублікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді оперативно встановили сканер для речей нардепів

ЗМІ повідомляли, що 15 березня позафракційний народний депутат Надія Савченко нібито принесла у Верховну Раду три гранати і пістолет. Її вивели із будівлі парламенту троє депутатів з "Народного фронту". Раніше у Раді палили димову шашку.

20 березня парламент підтримав зміни до закону "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб", який зобов'язує народних депутатів здавати зброю при вході у будівлі під державною охороною. Того ж дня закон набув чинності.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підписав закон проти озброєних нардепів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути