понеділок, 27 серпня 2018 04:00

Порошенко підписав закон про соціальний захист військовослужбовців

Порошенко підписав закон про соціальний захист військовослужбовців
Порошенко підписав важливий закон для військовослужбовців. Фото: Україна

Президент Петро Порошенко підписав закон, що підсилює соціальний захист військовослужбовців Збройних сил України.

В тому числі тих з них, які приймають і братимуть участь в операції Об'єднаних сил (ООС) по відсічі російської агресії в Донбасі, повідомляє прес-служба гаранта.

"Забезпечуються і гарантуються права українського війська в зв'язку з проведенням операції Об'єднаних сил. У той же час, гарантується підвищення рівня соціального захисту українських військовослужбовців. І на сьогоднішній день, я переконаний, що це той шлях, яким ми рухаємося в дуже правильному напрямку", - зазначив він в ході робочої поїздки в Донецьку область.

Реалізація закону дасть учасникам ООС право на користування державними гарантіями, передбаченими для учасників антитерористичної операції, Ветеранів та учасників бойових дій.

Законом вносяться зміни до низки інших нормативних актів поширюється дія відповідних норм, передбачених в умовах проведення операції по відсічі російської агресії в Донецькій і Луганській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко буде просити країни ЄС допомогти відбудувати Донбас

Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях "забезпечується комплексне регулювання питань соцзахисту військових. У тому числі осіб, які будуть брати участь у заходах щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі збройної агресії РФ на сході України та інші питання, пов'язані з відповідними заходами.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підписав закон про соціальний захист військовослужбовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути