понеділок, 22 жовтня 2018 16:43

Порошенко підколов Тимошенко

Порошенко підколов Тимошенко
Гроші брали одні, а повертати мусять інші, каже президент Петро Порошенко. Фото: відкриті джерела

Юлія Тимошенко, коли була прем'єр-міністром, підтримала підвищення ціни на газ в рамках співпраці з МВФ. Про це нагадав президент Петро Порошенко на зустрічі з колективом Рахункової палати.

"Не зайвим буде нагадати, що зобов'язання зрівняти внутрішні ціни на газ з ціною імпортного газу Україна взяла, коли Гройсман ще був мером Вінниці. Відповідний меморандум із МВФ був підписаний 31 жовтня 2008-го.

Фонд тоді очолював Домінік Стросс-Канн, а хто на той час був прем'єр-міністром - дуже легко зазирнути у Вікіпедію. Але хто б не був - подібні зобов'язання носять не персональний, а міжнародно-правовий характер. Хоча зобов'язання і гроші брали одні, а повертати гроші мусять інші", - заявив Порошенко.

"Послухайте сьогодні обіцянки популістів здешевити газ вдвічі, втричі, учотири, дехто добалакався - вшестеро знизити ціну. Це можна зробити лише шляхом повернення до російської газової кабали.

Ледь-ледь вибралися з цієї кабали і зараз знову намагаються туди повернути. Розвернути країну в так званий "русский мир" я не дозволю за будь-яких обставин. Раджу менше слухати солодкі голоси псевдозахисників. Чому? Бо меду в них багато, правди – мало або, може, й геть нема", - сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому подорожчав газ для населення

В Україні з 1 листопада ціни на газ для населення зростуть на 23,5%. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду 19 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підколов Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути