Ексклюзиви
вівторок, 10 червня 2014 19:20

Порошенко переконає Путіна на мирне вирішення конфлікту на Донбасі — політолог

Порошенко переконає Путіна на мирне вирішення конфлікту на Донбасі — політолог
Фото: facenews.ua

Перші кадрові призначення новообраного президента України Петра Порошенка показують, що він опиратиметься на тих людей, яким довіряє, вважає політолог Олександр Палій. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua

Борисом Ложкіним він давно знайомий, у них був спільний бізнес, - зауважує фахівець. - Тому призначення його главою Адміністрації президента логічне. Але я б застеріг від такого принципу призначень на інші державні посади. По-перше, знайомих на всі посади не вистачить. По-друге, якість державного апарату таким чином може бути серйозно підірвана. Треба ставити не тільки тих, яким ти довіряєш, а й ефективних менеджерів, особливо у сфері національної безпеки й оборони. Не можна жертвувати ефективністю на користь політичної підтримки".

На думку експерта, у силовому блоці найвірогідніша заміна міністра внутрішніх справ.

"Гадаю, нинішні очільники СБУ, Міноборони і Нацгвардії задовольняють президента, - зазначає політолог. - А от міністра внутрішніх справ Арсена Авакова треба міняти. Коли від міністерства залежало багато, ми бачили явні провали в проведенні антитерористичної операції. Не були затримані урядовці Януковича, які підозрюються у скоєнні злочинів. Міліцію слід серйозно реформувати".

Заява Порошенка про те, що АТО на Донбасі має закінчитися протягом тижня означає насамперед політичне вирішення конфлікту, переконаний фахівець.

"Не думаю, що буде жорстка зачистка терористів. Швидше за все відбудуться політичні домовленості з Росією про припинення вогню і виведення російський диверсантів. Гадаю, Порошенко представить Путіну такі аргументи, що Кремль погодиться на мирне вирішення конфлікту. Хоча факт непокарання терористів загалом негативний. Адже безкарність є поганим прикладом для інших. І у випадку ескалації нового конфлікту матимемо ті самі клопоти", - каже Олександр Палій.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко призначив главою Адміністрації Бориса Ложкіна, а його заступниками — Геннадія Зубка та Олега Рафальського.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко переконає Путіна на мирне вирішення конфлікту на Донбасі — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути