Ексклюзиви
середа, 03 січня 2018 12:23

Порошенко перед Новим роком просив Путіна допомогти з моєю справою - Саакашвілі

Порошенко перед Новим роком просив Путіна допомогти з моєю справою - Саакашвілі
Колишній глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі заявляє про переговори президента Петра Порошенка з Володимиром Путіним. Фото: radiosvoboda.org

Колишній глава Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі заявляє про переговори президента Петра Порошенка з Володимиром Путіним.

Він послався на "групу джерел" в Адміністрації президента.

"Мені повідомили, що 29 грудня відбулася розмова між Володимиром Путіним і Петром Порошенком. Де разом з питаннями обміну полонених обговорювалося питання моєї кримінальної справи. І пішло прохання в бік Путіна, щоб вони дали вказівки Курченку щось підтвердити або вигадати", - розповів Саакашвілі в Апеляційному суді міста Києва.

Він попросив журналістів запитати в АП, "чи була взагалі розмова з Путіним".

"Тому що це важлива подробиця. Путін зацікавлений у цій справі. Закликав Порошенка (на прес-конференції. - Gazeta.ua) присікти мою діяльність в Україні. З Москви пішла вказівка Іванішвілі (головному приватному акціонерові "Газпрому") закінчити мій судовий процес 3-го, що вони в Грузії сьогодні зроблять. Винесуть вирок за фальшивими звинуваченнями", - продовжив Саакашвілі та заявив, що його хочуть "передати в Грузію".

Також колишній глава Одеської ОДА наголосив: "Ту спецоперацію, яку провели в центрі Києва, я не вірю що її запланували тільки українці. Там була чиста ФСБшна робота".

"ФСБ зловила двох зайців. Вона хотіла ізолювати мене, закрити у в'язниці. І друге - виставити українську владу повними ідіотами. І це у них вдалося", - сказав Саакашвілі.

На сайті президента у переліку новин за 29 грудня немає жодних повідомлень про переговори з Путіним.

Судове засідання за скаргою Генпрокуратури про запобіжний захід Саакашвілі перенесли на 11 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко із собаками, Саакашвілі на розливі шампанського - як зустріли Новий рік політики

У грудні минулого року генпрокурор Юрій Луценко показав у парламенті відео. На ньому помічник Саакашвілі бере гроші за акції протесту від довіреної особи олігарха Сергія Курченка, який переховується в Росії. В Україні його підозрюють у розкраданні 5,6 млрд грн. $500 тис. від Курченка передавали 3 частинами. За версією слідства, домовлялися про фінансування протестів біля Верховної Ради.

Саакашвілі підозрюють у спробі захоплення влади. 6 грудня оголосили в розшук, за 2 дні затримали. Однак, 11 грудня суддя Лариса Цокол із Печерського райсуду столиці відпустила його з-під арешту.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко перед Новим роком просив Путіна допомогти з моєю справою - Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути