Ексклюзиви
понеділок, 20 лютого 2017 10:03

Порошенко обіцяє вирватись із чіпких лап двоголового російського орла

Порошенко обіцяє вирватись із чіпких лап двоголового російського орла
Reuters

Перемога Революції гідності зірвала плани Москви щодо упокорення України, поступового перетворення її у підімперську колонію та подальшої експансії.

Про це у зверненні з нагоди Дня героїв Небесної сотні заявив президент Петро Порошенко.

"Завдяки героїчному вчинку цих людей ми живемо уже в іншій державі, усвідомлюємо себе великим, гордим народом", - зауважив він.

Імена загиблих учасників Майдану викарбують на величному меморіалі у столиці України, додав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Майдані протистояли передусім Путіну

"Подвиг Небесної сотні – наша національна гордість і безапеляційний орієнтир – вирвати Україну з чіпких лап хижого двоголового російського орла та перетворити на успішну європейську державу. Ми обов'язково втілимо мрію героїв у реальність", - заявив Порошенко.

Три роки тому в Україні розпочався найтрагічніший етап Революції гідності. 18-20 лютого 2014 року в центрі столиці загинули більше ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, сотні були заарештовані та зазнали тортур. У ніч на 19 лютого 2014 року, під виглядом проведення АТО, відбувся штурм Майдану, захоплення і підпал будівлі Федерації профспілок. У результаті протистоянь того дня загинуло 16 осіб, завдано тілесних ушкоджень 206 особам, з них 35 - тяжкі, 31 - середньої тяжкості. У приміщенні Будинку профспілок внаслідок пожежі загинули дві особи. 20 лютого силовики розстріляли близько 50 осіб на вулиці Інститутській.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко обіцяє вирватись із чіпких лап двоголового російського орла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути