Ексклюзиви
пʼятниця, 10 серпня 2018 16:39

Порошенкові потрібен Кернес

Порошенкові потрібен Кернес
Для Петра Порошенка-кандидата Геннадій Кернес є опорою, каже журналіст Леонід Швець.

Закриття судом справи проти Геннадія Кернеса має вигляд домовленості з президентом Петром Порошенком.

Про це Gazeta.ua сказав журналіст і політичний оглядач Леонід Швець.

"Усі чекали фіналу цієї справи, хотіли, щоб хоча би тут Кернес відповів. Однак результат виявився іншим - політичною домовленістю між мером великого міста, у якому проживає багато виборців, і Банковою.

На майбутніх виборах багато що вирішуватимуть великі міста. Той, хто тримає там справжню владу, даватиме гарантію результату. Те, що Кернес може досягати цього результату, інколи різними методами, всім відомо.

Подібна ситуація і в Одесі. Коли чимало претензій до тамтешнього мера Труханова залишаються лише претензіями і не доводяться.

До виборів їх обох точно не чіпатимуть. Бо це яка не яка опора Банкової, президента і кандидата Порошенка та БПП на парламентські вибори.

Саме такий висновок зробить суспільство. Навіть якщо, дійсно, є якісь юридичні перестороги. І можна припустити, що прокуратура, коли бралася за цю справу, вважала що може довести її до кінця. А по ходу виявилося, що не може: немає доказів, може кудись зникли свідки і так далі. Навіть якби були найдосконаліші прокурори в країні, але вони не бачили перспективи.

Адміністрація президента — слабка. І для підсилення їй потрібні такі, як Кернес

З Геннадієм Адольфовичем все буде добре. Кримінальної перспективи в цій країні в нього немає. Значну частину своїх статків, скоріше за все, він вже вивів. У юрисдикції, де не буде перешкоди для користування.

Ходять чутки, що на наступні вибори мера Кернес не піде. Хоча, якби пішов — він би їх виграв. Поки навіть близько немає фігури, яка б могла його замінити. Того, хто би не лише номінально був мером, але і реально керував Харковом.

Також ходять чутки, що зараз місто віддане на розграбування його молодим помічникам. Вони творять, що хочуть. Бо розуміють: татко йде, наступного терміну у нього не буде.

Першою вимогою Майдану була справедливість. Її ми так і не дочекалися. Конкретно у випадку з Кернесом, як уособленням антимайдану.

Чи взагалі не буде жодного результату в справах злочинів проти Майдану? Ні, може буде. Але за цей час всі ті, хто мав би відповісти, пішли, сховалися або врятувалися. Інші, як Крисін, нормально собі "петляють" в судах і з нашою "доблесною" прокуратурою. І де покарання людини, на руках якої кров? Тоді що вже казати про решту?

При цій владі справедливість доведена не буде", - каже Леонід Швець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кернес побачив у Порошенкові лідера

Геннадію Кернесу інкримінували викрадення активістів у Харкові.

25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану. У той самий день депутат Харківської облради Іван Варченко, ВО "Батьківщина", заявив про викрадення двох активістів - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ".

Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо мера та 2 його охоронців.

10 серпня Київський районний суд міста Полтави закрив справу проти Кернеса.

Зараз ви читаєте новину «Порошенкові потрібен Кернес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути