вівторок, 02 лютого 2010 09:33

Порошенко не піде на повідку Януковича в питанні Осетії та Абхазії

Порошенко не піде на повідку Януковича в питанні Осетії та Абхазії

Міністр закордонних справ України Петро Порошенко не допускає можливості визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії, оскільки це порушує базові принципи міжнародного права.

"Не вважаю, що ця проблема стоїть у нас на порядку денному. І не допускаю можливості визнання Південної Осетії і Абхазії, тому що це порушує базові принципи міжнародного права", - сказав він в інтерв"ю газеті "Коммерсант- Україна".

Щодо визнання незалежності Косово міністр також відзначив, що позиція України залишається колишньою, і для її визнання немає підстав.

"Позиція абсолютно чітка і виразна. Україна не визнала незалежності Косово і вважає, що на сьогоднішній день для такого визнання немає підстав. Аргументація така ж, як і у випадку з Південною Осетією і Абхазією", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, що раніше кандидат в президенти Віктор Янукович підтримав у цьому питанні позицію Росії і заявив, що Україна повинна визнати незалежність народів Південної Осетії і Абхазії.

Тоді Янукович сказав, що визнання Росією незалежності Південної Осетії та Абхазії – це логічне продовження процесу, який був започаткований західними країнами стосовно визнання незалежності Косово.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко не піде на повідку Януковича в питанні Осетії та Абхазії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути