Ексклюзиви
вівторок, 26 березня 2019 23:00

Порошенко: Не Коломойському і не Путіну вирішувати, хто буде президентом

Порошенко: Не Коломойському і не Путіну вирішувати, хто буде президентом
Президент Петро Порошенко назвав бізнесмена Ігоря Коломойського злодієм.

Олігарх Ігор Коломойський намагається дестабілізувати ситуацію в країні. Про це сказав президент Петро Порошенко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Не Коломойському і не Путіну вирішувати, хто буде українським президентом", - заявив глава держави.

"Позиція друга. Ви пам'ятаєте, що у 15-у чи 16-у роках, коли "Приватбанк" був фактично доведений до банкрутства, ліквідації, власники банку, а це саме Ігор Коломойський, висмоктали з "Приватбанку" мільярди доларів. На той час вкладниками "Приватбанку" були десятки мільйонів українців. І лише професійні дії Національного банку, Міністерства фінансів, уряду змогли захистити інтереси цих 20-ти мільйонів. Коломойський тоді втік з країни, а вкраденими грошима намагався і намагається організувати дестабілізацію ситуації в державі", - продовжив Порошенко.

Президент згадав про телеканал "1+1", який належить Коломойському.

"Сюжети таких телеканалів дуже нагадували сюжети російського телебачення про розп'ятого хлопчика. І оцим "розп'ятим хлопчиком" намагалися задурити голови українцям. Українці не повірили тоді російському телебаченню, бо знали - це елементи гібридної війни. А від каналів всередині України, виявляється, захисту такого не було. І на сьогоднішній день, те що ми бачимо на одному з загальнонаціональних телеканалів, червона лінія перейдена", - сказав Порошенко.

Президент заявив, що подав позов проти "1+1".

"Це є елементи захисту Української держави від зазіхань найбільшого олігарха-втікача, який зараз сидить за кордоном і думає, що ниточками буде управляти маріонетками. Точно маємо це зупинити. І нічого у вас не вийде - реваншу не буде. Я переконаний, що суд доведе і ні в кого більше не буде бажання використовувати ЗМІ для дестабілізації ситуації в нашій державі", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відносини між Коломойським і Тимошенко були, є і будуть. Навіть якщо президентом стане Зеленський - Рахманін

25 березня стало відомо, що президент Петро Порошенко вирішив подати до суду на телеканал "1+1" за "систематичну брехню в особливо великих розмірах, поширення гігантських масштабів дезінформації".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко: Не Коломойському і не Путіну вирішувати, хто буде президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути