вівторок, 10 червня 2014 10:39

Порошенку не цікаво, що Путін думає про Україну

Порошенку не цікаво, що Путін думає про Україну
Фото: www.vedomosti.ru

Петро Порошенко хоче, щоб Росія була покарана за "трагедію", яка спіткала Україну в нинішньому році, пише Time.

"Але, хоча Росія анексувала одну область України і заохотила насильницький заколот в двох інших, в України немає можливості порвати відносини з Кремлем, як сказав Порошенко нашому виданню у своєму першому інтерв'ю після вступу на посаду", - зазначив журналіст Саймон Шустер, передає Инопресса.

"Можливо, деякі українці хотіли б сусідства зі Швецією або Канадою, але наша сусідка - Росія, - пояснив Порошенко. - Тому без діалогу і порозуміння з Росією ми не можемо говорити про міцне відчуття безпеки".

"Чесно кажучи, мені не дуже цікаво, що думає громадянин Путін про мою державу", - сказав український президент. "За словами Порошенка, якщо російський лідер сумнівається в праві України на існування в її нинішніх кордонах, кращий спосіб його переконати - створити могутню армію і процвітаючу економіку", - переказує журналіст.

Порошенко додав, що для цього буде потрібна західна допомога. "Ми говоримо про сприяння, яке зможе зупинити цю агресію", - сказав він про свої бесіди з лідерами США та європейських країн. Як він каже, "допомога може приймати всілякі форми, від розвідки до військових технологій, від блокування нашого повітряного простору до здійснення морської блокади" у разі атаки.

І все ж жодна західна країна не погодилася дати Україні гарантії безпеки, зазначає автор.

За словами Порошенка, у Франції західні лідери погодилися з думкою, що "архітектуру глобальної безпеки" потрібно переглянути.

Але зараз у Порошенка немає можливості покарати Росію, зазначає автор. Його цілі скромні: зупинити кровопролиття на сході України і домогтися, щоб Росія запропонувала нову "модель поведінки, модель гарантій". "Поки у нього немає нічого навіть близького до цього", - підсумовує видання.

Зараз ви читаєте новину «Порошенку не цікаво, що Путін думає про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути