четвер, 30 серпня 2018 13:05

Порошенко може завершити поразкою на виборах

Порошенко може завершити поразкою на виборах
Поки що у боротьбі із агентурою Кремля в президента - жодного прориву, каже політолог Михайло Басарараб. Фото: Михайло Палінчак

Президент Петро Порошенко толерує тих, хто відверто працює в інтересах Росії. Це може завершитись для нього поразкою на виборах, сказав у коментарі Gazeta.ua політолог Михайло Басараб.

Водночас, ідея Порошенка про розірвання договору дружби з РФ продиктована саме виборами.

"Краще пізно, ніж ніколи. Порошенко під тиском виборів вимушений йти на очікувані суспільством кроки. Як то ухвалення закону про тимчасово окуповані території чи курс на ЄС і НАТО. Розраховує на підтримку патріотично налаштованого виборця.

Чим ближче до виборів, тим буде більше проривних рішень. Вони можуть трохи покращити рейтинг президента, але не матимуть визначального значення. Негативний шлейф попередніх років правління бере гору. У Порошенка найгірша електоральна динаміка.

Порошенкові доведеться пройти дуже складну і виснажливу виборчу кампанію

Тому президентові доведеться пройти дуже складну і виснажливу виборчу кампанію. І все це наслідок його бездіяльності у минулі роки. Також далися взнаки Мінські домовленості, які мають вкрай негативне сприйняття серед українців.

Порошенко робитиме ставку на питання нацбезпеки, різкішу політику щодо Москви. Це найбільш чутливі теми для більшості українців. Гратиме на очікуваннях суспільства. Виходитиме з державницькими рішеннями. Хотілося б, щоб вони були пов'язані з реальною протидією агентам Кремля в Україні. Поки у цьому напрямку — жодного прориву. Порошенко толерує тих, хто відверто працює в інтересах Росії - кума Путіна Медведчука, Новинського, Львочкіна та багатьох інших. Люди це бачать, що може завершитись для Петра Олексійовича поразкою на виборах", - сказав Михайло Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми або воюємо, або запускаємо сюди бізнес кума Путіна - нардеп

Наступні вибори президента мають відбутися у березні 2019‑го, парламенту - у жовтні того ж року.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко може завершити поразкою на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути